Open Monumentendag 2008: Alma III

In 1969 opende de K.U.Leuven het derde studentenrestaurant, Alma III genaamd. Het is gelegen aan de Steengroevelaan in de studentenwijk Arenberg. Tijdens Open Monumentendag Vlaanderen 2008 op zondag 14 september worden doorlopend gidsbeurten georganiseerd.

In 1964 werd de studentenwijk Arenberg opgericht. De Universiteit had in Heverlee nieuwe auditoria en lokalen gebouwd in het kasteelpark en er was nood aan extra huisvesting voor vele binnen- en buitenlandse studenten. Enkele jaren later werd tussen deze studentenblokken het derde studentenrestaurant gebouwd. De plannen zijn opgesteld door architect Paul Felix, hoogleraar van de architectuurafdeling van de Faculteit voor Toegepaste Wetenschappen van de K.U.Leuven. Hij introduceerde een ‘nuchtere, functionele bouwstijl’ in BelgiĆ« waarvan Alma III een typevoorbeeld is.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.