Boekenverkoop in de hulpgevangenis

Bibliotheek Tweebronnen en Hulpgevangenis Leuven slaan de handen in elkaar. Voor de eerste keer in haar geschiedenis zet de hulpgevangenis de poorten een hele dag open.

Op zaterdag 13 september 2008 organiseren bibliotheek Tweebronnen en de hulpgevangenis van 10.00 tot 18.00 uur een grote tweedehands boekenverkoop onder de oude toegangspoort van de gevangenis. Duizenden afgevoerde boeken, zowel van bibliotheek Tweebronnen als van de gevangenisbibliotheek worden te koop aangeboden aan 1 € per stuk. De verkoop wordt geopend door schepen Vandevoort.

De twee bibliotheken werken al enkele jaren samen. Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant wordt de gevangenisbibliotheek uitgebouwd tot het eerste servicepunt van de stadsbibliotheek. In dit kader hebben alle gedetineerden nu al rechtstreeks toegang tot de collectie van de bibliotheek Tweebronnen. Het is immers belangrijk dat zij hun tijd achter de tralies zo zinvol mogelijk doorbrengen.

De boekenverkoop die voorheen in de foyer van Tweebronnen plaatsvond, zal nu in het unieke kader van de Leuvense hulpgevangenis gehouden worden. Zo kunnen de kooplustigen ‘iets’ beleven van de gevangenissfeer.

Bezoekers kunnen die dag in de gevangenis ook de unieke tentoonstelling ‘Expo Inmate Tattoo‘ bezoeken. Deze tentoonstelling toont op een zeer mooie en intrigerende manier hoe het aanbrengen van tatoeages en het reëel en virtueel beschilderen van het lichaam door gedetineerden een uiting kan zijn van lichaamskunst.

Beide activiteiten kaderen in het project ‘Herfst 2008 – Hulpgevangenis Leuven in kleur’. Met het project wil de hulpgevangenis samen met partnerorganisaties een aantal initiatieven nemen die in de kijker lopen en de gevangenis als instelling kleur geven. ‘Herfst 2008 – Hulpgevangenis Leuven in Kleur’ wordt georganiseerd met de hulp van Vormingplus Oost-Brabant, Bibliotheek Tweebronnen, Stad Leuven, Art Without Bars, De Rode Antraciet, CAW Leuven, Fod Justitie, en Stella Artois.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.