Tr3s

Zondagavond en geen zin om te koken: het klinkt ongetwijfeld bekend in de oren. Het weekend  weer veel te kort om boodschappen te doen, de maandag te dichtbij om je er zorgen over te maken. Wij dus richting stad op zoek naar een hapje eten en liefst ergens waar we nog niet eerder kwamen. Onze zoekende blik bleef hangen bij Tr3s in de Muntstraat.

Trendy, hip en cool. Het druipt  er gewoon van af. Tr3s is een restaurant in twee delen: beneden vind je een bar waar je kan genieten van tapas en een drankje, boven een nog iets classier versie dat moet dienen als restaurant. Nu, we kwamen dit enkel te weten toen we even ‘de patatten gingen afgieten’, want ook op het gelijkvloers kon je gewoon eten. De kaart is beperkt en niet overdreven prijzig, alleen zijn de porties dezelfde omschrijving genegen…

Mijn vriendin koos voor een boterham met gandaham, ikzelf ging voor een voorgerechtje van haring met room en dille en een hoofdschotel van tagliatelle met lams (geen tikfout, zo stond het op de kaart).  Klinkt lekker, maar toch was het niet echt whoopie. Te droog lamsvlees , te saaie boterham -het verschil kon hier gemaakt worden door een klein beetje van de picobello balsamico die ze verkochten op hapje tapje- , te dure haring. Niet dat het slecht was, het was gewoon niet très bon… (die mocht ik toch niet laten liggen).

Nee, Tr3s wist de hoge verwachtingen die ze schiepen met hun stand op Hapje Tapje en het prachtige decor niet in te lossen. Een weinig originele keuken (al hoeft dat natuurlijk niet) met weinig aandacht voor het eindresultaat. Als we dan toch mogen eindigen met een positieve noot: de bediening, sfeer en inrichting was prachtig. Nu nog de keuken!

Onze keuze: één voorgerecht, twee hoofdgerechten, een cola en een fles water: 31,20 euro.

Praktisch
Tr3s
Muntstraat 20
3000 Leuven
www.tr3s.be

Bookmark and Share

Er zijn 7 reacties op “Tr3s”

Het Munthuis in de Muntstraat
(on september 11th, 2008 at 21:57)

[…] 1/09/2008: Het Munthuis bestaat niet meer. Je vindt nu op dit adres restaurant Tr3s […]

 
Wim
(on januari 14th, 2010 at 21:41)

Pas in tres geweest. Er is blijkbaar heel wat veranderd.
Ook van de twee concepten schiet blijkbaar niets meer over. Nu vond ik dat precies niet zo erg…
Ik heb er alvast, net als mijn vrienden, subliem gegeten…
Prachtige tapa’s, uitstekende wijnkaart, vlotte bediening, boeiende gerechten en dat in een prachtig kader!
TOP

 
Roeland & Anna
(on februari 18th, 2010 at 12:37)

Gisteren ook eens in Tres gaan eten voor de eerste keer… Objectief: assortiment tapa´s bestaat uit: minuscuul stukje kop (Rondou), minuscuul stukje eendenpate (Elsen?), een onzichtbaar schelletje eendeham (ook Rondou?), rauwe tonijn met wasabi (De Walvis?), een stukje zwarte pens (Rondou?) met een stukje sint jacobsoester, paprika “del piquillo” (uit blik, te verkrijgen bij de betere supermarkt). Samen met een fles wijn, die overigens zeer lekker was (Verdejo 29euro), maakt dat 59 Euro. Daarna lekkere frieten van het Zeeltje in de Zeelstraat ! Dit zijn geen tapa´s ! Commentaar geven aan de eigenaar is geheel overbodig en interesseert hem geen zier. We kunnen het nog steeds niet geloven dat we 60 euro hebben betaald zonder te eten…

 
Wes
(on maart 3rd, 2010 at 15:16)

even een reactie op voorgaande kritiek.
Ik werk sinds de opening in tr3s en word triest van zulke onterechte kritiek. Misschien ben ik bevooroordeeld maar ik moet toch even enkele dingen opklaren. Het assortiment tapas bestaat uit:
Cocquilles met zwarte pens en (wosteyn)mosterdsaus, handgepelde piementos de pequillo van La Buena Tierra, sashimi van tonijn dagvers geleverd door Verbiest, artisanaal gerookte eendefilet (Rondou), Breugelkop (Rondou) met huisbereide tartaar, terrine van foie gras met uienconfit (+- 90 euro/kg), lookbroodjes met zongedroogde tomaat en Manchego, Huisbereide Gravad Lax met zure room.
Als u de vraag stelt of dit voldoende is als hoofdgerecht dan zal iedereen die hier werkt onmiddellijk antwoorden dat dit als voorgerecht voor twee personen bedoeld is. ( best wel wat werk voor 15 euro pp…)
Onze prijzen staan bovendien duidelijk vermeld op de kaart zoals de wetgeving voorziet.

Wij staan altijd klaar om fouten recht te zetten en zijn daar ook zeer consequent in.

Verder verkoop ik dagelijks enkele van dergelijke assortiment en heb hieromtrent nog nooit klachten moeten ontvangen.

Als mijnheer op een redelijke manier zijn klachten aan de eigenaar kenbaar had gemaakt dan zouden die zeker degelijk beantwoord zijn.

Ook andere klanten die aan de bar zaten traden erin bij dat u bijzonder grof was.

Als besluit wil ik nog enkel stellen dat wij in de zaak met het volledige team dag na dag bezig zijn om u een uitstekende
prijs-/kwaliteitverhouding te bieden en dit van ‘s ochtends tot ‘s nachts.

Dat de wijn uitstekend is, komt omdat we in het selecteren van onze wijnen evenveel tijd en energie steken als in onze ingrediënten.

Kwaliteit kost geld maar bij ons komt u zeker niet berooid buiten.

Wes

 
Günter
(on mei 9th, 2010 at 10:29)

Gisterenmiddag zijn we na onze trouw in het stadhuis van Leuven met 12 mensen hier het lunchmenu komen eten. We hadden vooraf het witte zaaltje bovenaan (bij de open keuken) gereserveerd. Iedereen was in de wolken! Superlekker lunchmenu, ruime porties, originele wijnen, enthousiaste bediening, mooi opgestelde tafelschikking. Zéér oké!

 
Toon
(on juni 20th, 2010 at 11:30)

Gisteren gaan in Tr3s, hebben als voorgerecht het assortiment tapas genomen voor 2, als hoofdgerecht had ik de kabeljauw, mijn vriendin de tournedos. De tapas waren uitstekend, de hoofdgerechten ook. Afgerond met een uitstekende cappucino, dit alles voor een 80 euro voor de twee personen.
Uitstekende service en gezellige sfeer, fijne avond tout court, ik kom zeker nog eens terug.

Kleine side-note: de akoestiek in het pand is niet zo goed, als je zoals gisteren een volle zaalbezetting hebt, kan dit in combinatie met de overigens aangename muziek nogal voor een overdaad aan geluid ( lawaai? ) zorgen, misschien nog een punt voor verbetering naar de toekomst toe.

 
Sarah
(on augustus 9th, 2011 at 0:33)

Ik ben onlangs in Tres gaan lunchen. Eerst en vooral, wat een prachtig pand! Enorm mooi en sfeervol ingericht. De kaart is best uitgebreid en de prijs-kwaliteit zit wel goed. Ik heb ongeveer 15 euro betaald voor een pasta met scampi’s, die echt overheerlijk was. Naar mijn mening de beste pasta die ik ook gegeten heb. Het gerecht was perfect qua grootte en qua smaak.
Mijn tafelgasten hun gerechten waren ook erg bevallen. Vooral het perfect op smaak brengen van de gerechten en de interessante combinaties vielen op.
Over het eten dus niets dan goeds.
Al waren er ook een paar minpuntjes.
– Ik vond persoonlijk dat de bediening beter kon, en dan vooral op het vlak van vriendelijkheid.
– Ook kwam er op een gegeven moment een vrouw met twee schattige kindjes binnen. Familie van de zaak denk ik. Ik kan best tegen kinderen en oké dat ze een paar keer roepen, ze zijn jong. Maar dat je ze laat springen, roepen, zingen,…(en er dan nog niets over zeggen) terwijl er klanten in de zaak zitten die rustig willen eten, was best storend.

Samengevat, erg interessant restaurant voor als je een keer gastronomisch uit eten wil gaan aan een schappelijke prijs.