Brunchen bij Mirteplus

Op vrijdag 15 augustus hadden wij een afspraak met een bevriend koppel en hun flinke zoon van vier maanden. Op zoek naar iets rustigs om samen te doen, vond ik een mailtje in mijn mailbox met een uitnodiging om vanaf 11 uur deel te nemen aan een brunch bij Mirteplus.  Ik was er nog nooit geweest, maar ik ben altijd wel te vinden voor een nieuwe ervaring. De reservatie voor vier personen was bijgevolg snel gemaakt.

Stipt om 11 uur wandelden wij de binnenplaats van Mirteplus op. Mirteplus bevindt zich op een steenworp van de Sint-Jacobskerk, één van de zeven Leuvense wonderen. We stapten een onverwachte groene oase binnen en kregen meteen een glaasje frisse cava toegestopt. De mooie tuintafels waren gedekt in een romantisch decor dat volop bewonderd werd door onze vrienden. Drie jongedames zorgden met hun frisse stemmen voor de muzikale achtergrond. Het groepje was volgens mij nog niet zo lang samen, want hier en daar hoorde ik al eens een foutje. Niemand die dat aan het hart liet komen. Al mocht de muziek wel wat stiller staan. Soms moest ik moeite doen om onze vrienden aan de overkant van de tafel te verstaan.

De brunch werd ons aangeboden in buffetformule. Er waren koffiekoeken, een assortiment van artisanale kaas- en vleessoorten, zoet beleg (confituur en choco), zalm, tomaat garnaal, warme gerechten met vis en vlees, verse vruchtensla en als dessert tiramisu en chocomousse. Bij het eten kon je water, koffie of thee drinken. De gerechten waren lekker en verzorgd. Doordat alle gerechten buiten gepresenteerd werden, waren er jammer genoeg ook ongenode gasten van de partij: vliegen die neerstreken op al dat lekkers. Misschien een volgende keer wat stolpen voorzien om over de schotels te leggen? Is toch hygiënischer.

Ik was bijzonder gecharmeerd door de tiramisu. De chocomousse wist mij echter niet te overtuigen, volgens mij kwam de chocomousse uit een pakje. In totaal kostte deze brunch ons (dranken inbegrepen) 22 euro per persoon. De brunch is vooral een aanrader op een mooie zomerse dag.

Praktisch
Mirte+
Pelgrimstraat 1A
3000 Leuven
tel: 016/58 10 90
http://www.mirte.be/mirteplus
info@mirteplus.be 

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Brunchen bij Mirteplus”

Lenni Kalogrias
(on januari 24th, 2011 at 19:30)

Beste,
Ik heb gisteren telefonisch een bericht/vraagje ingesproken: zou het mogelijk zijn om op zondag 20 februari te komen brunchen met 12 personen? Kan u mij snel antwoorden, aub? Ook met de prijs per persoon en de uren, graag.
mvg,
Lenni Kalogrias