Opendeur bij de Leuvense brandweer

De brandweerdienst van de brandweerzone Leuven houdt op zondag 21 september 2008 zijn jaarlijkse opendeurdag. Tussen 10.00 en 18.00 uur kan het publiek kennismaken met de brandweerdienst, de kazerne, het materieel en de brandweertaken.

Je kan een rondgang maken door de kazerne. Onderweg krijg je uitleg over de werking van de brandweerdienst, de seinkamer, de oefenkelder voor oefeningen onder rook, het materieel ,…  Op regelmatige tijdstippen kan je demonstraties bijwonen en je kan kennis maken met de bevrijdingstechnieken uit een geaccidenteerd voertuig en met een gaspakkeninterventie.

De ontmijners van DOVO tonen hoe zij tewerk gaan om een bompakket onschadelijk te maken. De lokale politie geeft informatie over diefstalpreventie en is aanwezig met een aantal voertuigen. Ook het Rode
en het Vlaamse Kruis komen zich voorstellen.

Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten zoals een blusstand en een springkasteel. Zoals ieder jaar wordt in de sporthal een gezellig restaurant ingericht waar je terecht kan voor een lekkere maaltijd. In
het arsenaal wordt een bar ingericht. De leden van de vriendenkring zorgen voor de bediening.

Bezoekers kunnen hun wagen parkeren op de parking van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg, achter de brandweerkazerne.

Adres: Leuvense brandweer, Terbankstraat 20, 3001 Leuven, tel. 016 31 72 11

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.