Koffie Onan

Er zijn zo van die plekjes die je toevallig ontdekt, en waarvan je onmiddellijk spijt krijgt dat je ze nooit eerder gevonden hebt. Koffie Onan in de Parijsstraat is zonder twijfel zo’n plekje. Een klein, onopvallend winkeltje aan de buitenkant, heerlijk geurend en bijzonder gezellig aan de binnenkant. Een waar Sjakie en de chocoladefabriek-gevoel overviel me toen ik binnen kwam.

Zoals de naam al doet vermoeden kan je hier koffie krijgen. So what, denkt u, koffie kan je overal krijgen. Wel, er is koffie en er is Koffie. Ik weet niet juist hoeveel soorten koffie je hier kan drinken, maar het zijn er veel. Heel veel. Er is ook telkens een koffie van de week, voor mensen die niet goed weten wat kiezen en zich dan maar laten leiden.

Bent u, net zoals ik, geen koffiedrinker? Geen enkel probleem, Koffie Onan heeft naast meer dan dertig soorten chocolademelk, milkshakes en ice-tea, ook een uitgebreid assortiment thee. En we hebben het hier niet over de traditionele smaken die je tegenwoordig overal kan krijgen, neen, ze hebben zoveel soorten dat mijn thee-minnend hart sneller begon te slaan en ik ongeveer tien minuten getwijfeld heb welke thee ik zou nemen.

Toen we (vooral ik dan) eindelijk gekozen en besteld hadden, kregen we elk een houten schoteltje met het kopje, een chocolaatje en een klein cakeje. Ik kreeg ook nog een zandloper die ik twee keer moest omdraaien vooraleer m’n thee uit het water te halen. Leuk gevonden. Een bosbessen muffin maakte ons koffie/thee geluk compleet.

Koffie Onan is bij deze gebombeerd tot één van mijn favoriete plekjes in Leuven, en het zal niet lang duren vooraleer ik die andere thee soorten of één van dertig soorten chocolademelk rustig ga proeven.

Koffie Onan
Parijsstraat 28
Open van maandag tot zaterdag van 8.30 tot 18.00 uur.

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Koffie Onan”

Ewoud
(on september 17th, 2008 at 11:45)

Ik ben er eenmaal geweest (ook verleid door het stijlvolle interieur), maar kom er nooit meer. Welgeteld een half uur moeten wachten op een dure warme chocolademelk die nadien zelfs helemaal niet zo warm bleek. En de zaak was niet half gevuld.

 
Carolien
(on september 17th, 2008 at 20:46)

Mmm, tegenstrijdige berichten. Moet ik er nu wel of niet een warme chocomelk gaan drinken?

 
Nashje
(on september 17th, 2008 at 22:37)

Wil je snel een warme chocomelk? Dan kan je misschien beter ergens anders gaan…Koffie Onan is -denk ik-eerder bedoeld voor mensen die rustig willen genieten van hun kopje thee/koffie/chocomelk, en ondertussen willen praten of een boekje lezen. Wij hebben onze thee en koffie aan de toog gaan bestellen, en dan krijg je het meteen mee, dus koud kan het dan moeilijk zijn :)