Thais restaurant Siam

Velen onder jullie kennen restaurant Siam in Heverlee, vlakbij het station ongetwijfeld als een afhaalrestaurant. Je kan er echter ook ter plekke eten. Het restaurantje is niet groot: er kunnen nog geen twintig personen zitten, maar het is wel gezellig. De smalle ruimte is vrolijk geschilderd in paarse en gele tinten. Het plafond is bezaaid met sterren en overal staan mooie orchideeën en andere exotische planten. En natuurlijk mag een portret van koning Bhumibol niet ontbreken. De mooie meisjes die het eten aan tafel brengen zijn vriendelijk en even exotisch als de planten. ;-)

Wat mij betreft, is Siam het beste Thais restaurant in Leuven en omstreken. Mijn vriend en ik gaan er dikwijls afhalen als we geen zin hebben om te koken of we eten er een hapje eten als we wat meer tijd hebben. Ondertussen heb ik al veel gerechten op hun kaart geproefd en ik kan me niet herinneren dat er ooit een gerecht tegenviel. De Thaise keuken is één van mijn favoriete keukens: lekkere curries, fijne specerijen en niet te zwaar. Op de menukaart van Siam staat aangegeven hoe pittig de gerechten zijn, zodat je niet verrast wordt. De Thaise keuken heeft zeer pikante gerechten, zorg dat je wat rijst bij de hand hebt om de hitte te temperen.

Als je in het restaurant zelf gaat eten, krijg je samen met de menukaart een beetje kroepoek aangeboden. Altijd leuk om iets te knabbelen te hebben terwijl je hartverscheurende keuzes moet maken. ;-) (Voor de mensen die liever afhalen: geen paniek, je zal altijd een zakje kroepoek bij je bestelling vinden.) Het eten wordt altijd mooi gepresenteerd: curries in stenen potjes, gerechten op mooie schotels met kunstige gesneden groenten, apart geserveerde rijst,… Ga zeker ook eens een kijkje nemen in de toiletten. De huisschilder heeft zich daar helemaal uitgeleefd.

De gerechten van Siam zijn bovendien zeer betaalbaar. Je hebt er hoofdgerechten vanaf twaalf euro. Als het ietsje meer mag zijn, kan je altijd een menu nemen. Voor onderstaande keuzes betaalden wij ongeveer 35 euro (water inbegrepen). Betaalbaar en lekker, meer moet dat niet zijn.

Praktisch
Naamsesteenweg 217
3001 Heverlee
016 39 00 64

Onze keuze
Tom yam koong: soep met garnalen en pittig citroenkruid
Khanom jee: gestoomd/ gebakken flapjes met vlees en garnalen
Nue nammanhoy: Rundsvlees met groenten in oestersaus
Kang kiew wan ped: eend met groene kerrie, thaise aubergines en kokosmelk

Bookmark and Share

Er zijn 8 reacties op “Thais restaurant Siam”

moosability
(on september 19th, 2008 at 8:12)

Wij zijn daar een 2 maanden geleden ook eens gaan eten. De menu was heel lekker en niet te duur. Een aanrader!

 
MJ
(on januari 23rd, 2011 at 17:44)

zeer lekker, licht en gezonde keuken.
Wij hebben in het klein,maar gezellig restaurant al gegeten,en al verschillende keren afgehaald.
We wonen 30min.rijden ervan daan.Maar alles is goed verpakt voor het eten mee tenemen.
zeker uitproberen!!

 
T. Berckmans
(on januari 27th, 2012 at 16:24)

Door de jaren heen al verschillende keer gaan eten en iedere keer meer dan lekker.Verzorgde bediening en zeker een aanrader ,het beste Thai restaurant uit de streek

 
Ann V.
(on januari 28th, 2012 at 5:50)

Heel erg lekker en elegant, en als je goed kiest helemaal niet duur. Voor mij zeker bij de top!

 
johanna martens
(on februari 15th, 2012 at 18:45)

het telefoonnummer van resto SIAM is onvolledig

 
Dries
(on februari 15th, 2012 at 21:49)

@johanna Dat telefoonnummer is volgens mij ok. Wat is dan het juiste nummer volgens jou?

 
Jeroen Vanbearle
(on februari 26th, 2012 at 14:57)

Heerlijk!
Zeker een aanrader!
Ook vegetarische gerechten aanwezig.

 
Carolien
(on juli 13th, 2013 at 17:03)

Een tijdje geleden zijn we nog eens bij Siam gaan eten en ik kan alleen maar zeggen dat wat mij betreft dit restaurant nog steeds de titel van “Beste Thai in Leuven” mag dragen. De charmante bediening was uitgedost in Oosterse kledij, de gerechten waren overheerlijk en het kleine restaurantjes zat stampvol (toen wij er binnen kwamen was er nog net één tafeltje vrij). Wij zijn duidelijk niet de enigen die het eten hier erg lekker vinden.

We aten tom yam koong (soep met garnalen en pittig citroenkruid) en satay moo (gegrild varkensvlees met Thaise kruiden en pindasaus) als voorgerecht en pla chu che (zeetong met Thaise kerrie en kokosmelk) en lab kai (kip met chili rijstpoeder, koreander en citroensap) als hoofdgerecht. Echt elk gerecht bij Siam is een smaakbom en helemaal niet duur. Voor twee personen betaalden we 46 euro.

Een absolute aanrader.