Studenten Welkom!

Studenten krijgen traditioneel een warm welkom in Leuven: de vzw Oude Markt en de K.U.Leuven zorgden elk voor animo en muziek. Vanaf dit jaar doen ze dat samen. Bovendien hijsen ze de Leuvense hogescholen (Groep T Hogeschool Leuven, Katholieke Hogeschool Leuven en Lemmensinstituut) aan boord en organiseert het stadsbestuur mee. Studenten Welkom! is een klassieker met een nieuw elan, waarin voortaan de hele stad centraal staat als ideale plek om te studeren en te wonen. Een spannende feestdag met nuttige info, mooie prijzen en concerten, dit jaar van Nailpin, De Mens en Shameboy. Volledig gratis.

Op donderdag 25 september zijn de plaatsen van actie de Grote Markt (voor het eerst) en de Oude Markt (voor de 20ste keer op rij).

15 – 18u, Grote Markt: Infomarkt
Met handige studietips én de beste vrijetijdsuggesties. Kortom: alles wat van pas kan komen bij de start van een vruchtbaar en vreugdevol academiejaar. Ceremoniemeester Otto-Jan Ham (Studio Brussel/MTV) komt regelmatig Sinterklaas spelen. Straatwerkers Marino Punk, Lucy Loes en Axl Peleman zorgen voor de muzikale omlijsting.

18 – 19u, Oude Markt: De Grote Studentenloterij
Otto-Jan Ham geeft tijdens een geanimeerde show de prachtigste en gekste ‘studentenprijzen’ weg. Een berg pizza’s? Een butler voor een jaar? Een kilometer bier? Iedereen die een lotje heeft kan meedoen. De lotjes kan je verzamelen op de infomarkt.
Jongerenzender JIM geeft dit academiejaar het meest luxueuze kot van Leuven weg. De finale van de wedstrijd wordt live gespeeld tijdens Studenten Welkom! 2008. De 3 winnaars krijgen de sleutels van burgemeester Louis Tobback.

19 – 23.30u, Oude Markt: Muziek
Nailpin: Catchy powerpunk uit Sint-Niklaas. Publiekslievelingen die een vaste plek hebben in De Afrekening (Studio Brussel) en op grote podia.
De Mens: Nederlandstalige poprock met internationale allures. De Mens is meezingen van de eerste tot de laatste seconde.
Shameboy: De zomer van Shameboy begon prachtig op Rock Werchter. Leuven wordt de bloedstollende finale.

Meer informatie op http://www.studentenwelkom.be/

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Studenten Welkom!”

Studentenwelkom
(on september 26th, 2008 at 9:18)

[…] werden nieuwe, oude en heel erg oude studenten verwelkomt op de grote en oude markt in Leuven. De infomarkt heb ik wijselijk achter mij gelaten aangezien […]