Openingsavond Het Depot (Jef Neve Trio/Deelder draait)

Start!08 mocht gisteren in het stadspark het culturele jaar officieel openen. Zestien verschillende optredens en het afsluitende vuurwerk zouden bijna doen vergeten dat op hetzelfde moment, een goede kilometer verderop ook de openingsavond van Het Depot doorging. Omdat het niet altijd rock ‘n’ roll moet zijn en punk ondertussen echt wel dood is, regelde de organisatie een all-jazz affiche.

Na zijn concertenreeks met Gabriel Rios treedt Jef Neve sinds de zomer opnieuw op met zijn eigen Trio. Hoewel het drietal in principe een nieuwe cd (Soul in a picture) voor te stellen heeft, koos Neve toch maar voor een best of uit alle vier de albums. Het werd een bijwijlen fantastisch optreden van drie topmuzikanten die met het grootste gemak samenspelen. Van de donkere intro tot het dansen met Schubert in het bisnummer wist de groep de uitverkochte zaal mee te slepen in hun powertrip.

Jules Deelder had voor de afterparty de beste jazzplaten uit zijn collectie meegebracht en beleefde zichtbaar plezier aan zijn set. Tijdens de eerste nummers bleef de dansvloer griezelig leeg, maar de instrumentale klassiekers die Deelder eerder al verzamelde op zijn drie Deelder draait-compilaties werken zo aanstekelijk dat het publiek na een tijdje wel moést dansen. De 64-jarige dichter draaide, rookte en keek grijnzend toe.

Als deze openingsavond een opwarmer is voor wat nog moet komen, belooft het een goed jaar te worden voor Het Depot. Het programma voor de komende maanden ziet er alvast veelbelovend uit, met vooral Martha Wainwright (17/10), Motorpsycho (18/10), Luka Bloom (5/11) en Ben Folds (23/11) als grote aanraders.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.