Botaniq

In een hoekhuis in de Kapucijnenvoer kan je restaurant Botaniq vinden. Dit restaurant had goede kritieken gekregen in de culinaire rubrieken van enkele publicaties. Dit leek een voldoende reden om het restaurant eens uit te proberen.

Het restaurant hanteert een originele formule. Het menu ligt vast, een kaasschotel (met aangepast glas wijn) was optioneel. Voor een bedrag van 18 euro worden bij de vier gangen telkens bijpassende wijnen geserveerd. Of je kan ook zelf je keuze maken uit de wijnkaart die overigens enkel prijzen per glas bevatte, wat redelijk handig kan zijn. Water was inbegrepen in de prijs van het menu (48 euro).

De gerechten werden mooi gepresenteerd en waren lekker. De porties waren niet groot maar juist voldoende. Bij de verschillende gangen werden verrassende wijnen geserveerd, zoals een zoete roze schuimwijn bij het dessert – chocoladetaart met blauwe bessen. Zoals het hoort werden de gerechten telkens correct toegelicht. De sommelier kwam bovendien met veel overtuiging de wijn beschrijven.

Het modern ingerichte restaurant Botaniq is niet zo groot, er is slechts plaats voor een 20-tal personen. Sommige tafels staan dicht bij elkaar, wat maakt dat we bij ons bezoek we getuige waren van opdringerige bezoekers die absoluut conversaties wensten aan te gaan met naburige tafels.

Het bezoek aan restaurant Botaniq was een aangename ervaring. Het prijskaartje was wel aan de hoge kant. Botaniq lijkt mij bijgevolg een restaurant voor bijzondere gebeurtenissen.

Praktisch:

Botaniq
Kapucijnenvoer
3000 Leuven
016/22.23.17
openingsuren: ma 19u-23u, di 12u-14u en 19u-23u, woe 12u-14u en 19u-23u, do 12u-14u en 19u-23u en vr 19u-23u
www.botaniq.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.