Xander De Rijcke & Alex Agnew, Comedy Try-Out @ G.C. De Wildeman

Reeds eeuwen en eeuwen testen comedians hun moppen op anderen. Geen proefbuisjes, geen steeknaalden, enkel een aantal stoelen en een podium, een micro en een inkomstprijs. Daarvoor krijg je citaten zoals “dit schrappen we”, “het is allemaal eigenlijk een beetje hetzelfde” en andere… Maar ik zal hierlangs niet teveel prijsgeven, ik heb mijn mening gegeven met mijn lach, mijn schaapachtige blik en mijn verontwaardiging, het resultaat ziet u wel in “More Human Than Human”!

Xander De Rijcke heeft na 2 jaar nog steeds dezelfde basis punchlines; homo’s en zwarte mensen. Naast een moraal en wat gezonde tips, bevat zijn show vooral – inderdaad – die punchlines, ingepakt tussen steken naar Alex Agnew en grote-piet-moppen, hoewel deze laatste waarschijnlijk gewoon een extraatje vormden voor deze try-out. Wie echter denkt dat die garant staan voor platte humor, die heeft nog nooit een optreden van Alex Agnew himself meegemaakt! Xander De Rijcke doet je lachen, zijn verhaallijn ook. Maar vooral: delen van de opbrengst van de show gaan naar WWF en de Efteling!

Alex Agnew doet een pauze later op zijn manier zijn intrede. Lawaai door de boxen, luidruchtigheid in de micro. Geen jukebox, maar vingers, poepen en jaloezie doorspekt met trots vaderschap en uitspraken die een gelukkig opgroeien nu reeds voorkomen; U bent gewaarschuwd! Keihard blijft hij grappen verkopen die niet passen bij zijn plaatje en zijn charisma! Mijn lachspieren waren op na dit avondje, de grens van mijn extreem ziekelijke fantasieën is weer overschreden op menig vlak, ik weet weer hoe een tent te plaatsen… Of om het kort te formuleren: ik weet weer méér mens te zijn dan de mensheid.

Noot: hoe toepasselijk is het toevallig kijken van IT voor de show. Als je na het kijken van dat epische verhaaltje de DVD-hoes van Ka-boom bekijkt, dan doet Alex precies wat jij al heel die film lang wilt doen: afschieten, pijn doen, gewoon zijn kop in het toilet steken en doortrekken. Bekijk daarna ook eens de nieuwe site, en het leukere gedeelte van het resultaat van de voorgaande acties wordt duidelijk: zelf even monstertje spelen! Nou, het lukt hem aardig in de show!

Een gewaarschuwd man is er twee waard, dus betaal dubbel, er waren toch nog plaatsen vrij. (Of hoe het publiek ook gemeen kan zijn: laat de plaatsen op de eerste rij maar vrij… Wisten wij veel dat hij dan wel de tweede rij zou pesten met moeilijke vragen over monogamie!)

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Xander De Rijcke & Alex Agnew, Comedy Try-Out @ G.C. De Wildeman”

Xander
(on september 29th, 2008 at 5:13)

Hmm homo’s en zwarte mensen zijn eigenlijk juist toevallig de 2 onderwerpen die totaal niet in mijn show voorkomen, terwijl ze wel de onderwerpen zijn die keihard werden vertegenwoordigd in den Alex zijn vorige show.
Klinkt inderdaad als de recensie van iemand die zijn gedacht al gemaakt had voor de show begonnen was.
Veel plezier daar achter uw computer “metalarend”

 
MetalArend
(on september 30th, 2008 at 6:06)

Hopla, Xander, Bekende Vlamingen op LevenInLeuven, een getuigenis!

Tot mijn grote spijt moet ik hier toegeven dat ik vóór de show eigenlijk geen flauw benul had wie Xander De Rijcke was, en dat ik bovendien ook van Alex Agnew pas een week voor de show voor de eerste keer de volledige DVD heb gezien (pfui, zo’n dingen toegeven op een website zoals LevenInLeuven is eigenlijk best wel pijnlijk!).

Bovenstaande möchtegern-recensie, die geen woord zegt over de show (zoals in de intro duidelijk gemaakt), is enkel bedoeld als smaakmaker voor de lezers alhier, als aanrader voor zowel jouw als Alex zijn show. Tenslotte is een recensie van een try-out niet echt waar mensen op zitten te wachten: de show is – hopelijk toch – altijd beter dan eender welke try-out!

We zijn daar met een groepje van zo’n 15tal mensen binnengetuimeld, op aandringen van zij die er het jaar tevoren al hadden gezeten, en het de hemel in hadden geprezen. En we hebben ervan genoten, dus ten laatste je volgende try-out staan we terug in levende lijve voor je neus (daarvoor kom ik nog wel achter mijn YouTube-comedy-casino uit).

Wat je show betreft, ik blijf erbij: je hebt een grappige verhaallijn, die ten laatste (met nadruk op ten laatste) in de slotscene wel duidelijk werd. Als leek tegen de professional vond ik die slotscene trouwens net iets te lang, maar goh, het gunde me wel de tijd om te bekomen van de dwergen en de pandaberen, de twee die absoluut ook extreem cryptisch een must-to-talk-about waren in mijn kleine bijdrage (herkenning creeren voor zij die er waren of nog naartoe gaan, zonder de clou te verraden)!

Dus maw, als je echt een recensie wilt lezen: één kaartje voor MetalArend, en twee vrijkaarten om weg te geven via LevenInLeuven, graag! :D

Groetjes,
Bart aka MetalArend.