Stripbib

Eén van de wonderen van Leuven vind je in SInt-Geertrui, vlakbij de Mechelsestraat: de toren van de kerk is namelijk volledig zonder nagels (dus zonder hout, volledig in steen) opgetrokken en ‘t wonder heet dan ook heel toepasselijk “de toren zonder nagels”.

Wat er óók te vinden is, is de stripbib, in de schaduw van de kerk. Er zijn meer dan 6000 strips te vinden, die je voor drie weken kan ontlenen aan 0.15 cent / stuk.  

Ik lees graag strips, en ben zeer trots op mijn boekenkast vol strips, comics en cartoons die gestaag verder groeit (vooral telkens wanneer ik door de Parijsstraat of de Mechelsestraat wandel). Als kind leefde ik erg mee met WIske (toen de poppenpakker haar vastgebonden had boven een vat vol brandende olie, ben ik al huilend naar mijn moeder gelopen), en later evolueerde dat van de familie Doorzon en Joop Klepzeiker naar Gloom Cookie en Courtney Crumrin.

Door de beperkte openingsuren ben ik zelf nog steeds niet in deze bib geraakt, maar ik ben al maandenlang van plan daar eens flink te gaan neuzen. Ik hou jullie op de hoogte!

Alles op een rijtje:

De Stripbib, St-Geertruiabdij 10, 3000 Leuven, rechts van de grote ingang van de kerk

Openingsuren:

Woensdag van 17.30 tot 19.00 uur
Zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur
Zondag van 11.00 tot 12.00 uur

De zes andere wonderen van Leuven vind je hier.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Stripbib”

Carolien
(on oktober 10th, 2008 at 9:43)

O! Wat een interessante tip! Zelf ben ik ook een groot stripliefhebber.