Hond schept verwachtingen

Enkele dagen voor de start van RODE HOND 2008 zijn er al meer dan 3.000 kaartjes de deur uit. Dat schept flinke verwachtingen voor editie 3 van het besmettelijk festival voor jongens en meisjes. Van zaterdag 25 tot en met dinsdag 29 oktober vallen er in Leuven bijna 100 amusante dingen te beleven.

De herfstvakantie wordt in Leuven sinds een paar jaar geregeerd door RODE HOND. Het kinderkunstenfestival had grote bijval van bij de start en lijkt nog lang niet aan zijn plafond te zitten. Voor de derde editie zijn er, een week voor de start, al meer dan 3.000 tickets de deur uit. Ter vergelijking: vorig jaar werden 7.000 bezoeker(tje)s geteld.

RODE HOND presenteert vijf dagen op een rij bijna 100 amusante belevenissen voor jongens en meisjes tussen 4 en 14 jaar. In de mand zitten film, theater, literatuur, circus, workshops, lezingen en animatie allerhande. Alles is minstens zeer goed. Het festival hanteert matige prijzen (maximum € 4) en telt heel wat gratis momenten.

Stijn & De Sterren (For Kids) was al heel snel uitverkocht. Stijn Meuris geeft in de Predikherenkerk een exposé over het heelal. Voor de eerste keer op kindermaat. Ook heel populair zijn de openluchtvoorstelling De Legende van Woesterdam (Kopergietery & Studio Orka) in het Stadspark en de verjaardagsfeestjes van Cirkus In Beweging. De Leuvense circusschool wordt 15 jaar en viert dat uitgebreid tijdens RODE HOND.

Speciaal op maat en geïnspireerd door het festival: SLAC bijt hond, of hoe de Leuvense academie hondsdol wordt, en Letterfretterexpo, een ode van 25 jongerenauteurs, illustratoren en striptekenaars aan dat rode beest. In première: Demarrage d’Amour, het is hier koers, het eerste theaterstuk van Stefan Boonen, vermaard jeugdauteur en de (boeken)curator van Rode Hond. Ook nog niet gedaan: De Vette Kluif, een lunchdebat voor (jonge) ouders over zin en onzin van kindercultuur.

RODE HOND start op zaterdag 25 oktober met een feestje. Een bonte parade beweegt van het Martelarenplein naar het stadhuis. Vrije basisschool De Ark (Heverlee) zorgt voor de aankleding. Kinderconsul Gerda Dendooven en Stefan Boonen knippen onder het oog van Denise Vandevoort, schepen van cultuur, het lint door. En dan is het dansen en zijn er massa’s wafels.

Het volledige programma vind je op de Rode Hond website.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.