Broodjeszaak ‘t Vorkske

Er zijn al heel wat broodjeszaken besproken geweest op Leven in Leuven, maar ‘t Vorkske in de Parijsstraat bleef totnogtoe ‘gespaard’. En dat is zonde, want ‘t Vorkske biedt kwaliteit én service.

Volgens de Gouden Gids is ‘t Vorkske een snackbar, volgens mij gewoon een plaats waar je je een meer dan degelijk middagmaal kan aanschaffen. De goedlachse uitbater verwelkomt mij steevast met een “hello, red hair” en smeert sneller broodjes dan zijn schaduw. Een lange rij is in het geval Vorkske dus niet per se een nadeel: de snelheid waarmee gewerkt wordt is verbluffend en dat kan je ook van het assortiment zeggen.

Mijn persoonlijke favoriet is de Atlantic: een broodje met gerookte zalm, roerei en bieslook. Het kost je € 3,30; de veelgeprezen martino heb je al voor € 2,80. Extra tip: de blikjes drank zijn beduidend goedkoper dan elders, dus je kan er net zo goed even je dorst lessen. Zowel binnen als buiten is er een beperkte verbruiksruimte.

Praktisch
‘t Vorkske
Parijsstraat 59
3000 Leuven
016 23 12 75

Mijn favoriet
Atlantic: € 3,30

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Broodjeszaak ‘t Vorkske”

Lisa
(on oktober 25th, 2008 at 3:46)

Lekkere broodjes inderdaad, maar ik heb me al meermaals geërgerd aan de eigenaar. De manier waarop hij op een hele denigrerende toon zijn werkneemster (en soms zijn klanten) aanspreekt vind ik enorm storend. Dat is meteen ook de reden waarom ik daar bijna nooit een broodje koop.

 
David
(on oktober 25th, 2008 at 14:35)

Hé, leuk om nog ne keer herinnerd te worden aan “het vorkske” en den “atlantic”, in de periode 98-2001 mijn favoriete middaglunch. Helaas, van werk veranderd, en sindsdien ‘smiddags niet meer in de buurt.

 
Lime
(on oktober 27th, 2008 at 13:07)

Ben er nog nooit geweest, wel vaak gepasseerd. Toch maar eens proberen, lijkt mij zo!

 
bernard
(on maart 15th, 2011 at 12:26)

gezellig, no-nonsens heel degelijk qua prijs, qua kwaliteit, kwantiteit én alle mogelijke verhoudingen tussen vermelde grootheden. Een buurtplek waar men elkaar kent en het leven aangenaam maakt. Niet te vergeten : dagelijkse verse dagsoep.