Herfst

De herst is één van de mooiste periodes om de bossen in en rond Leuven te verkennen. Heverleebos, Abdij van’t park, Meerdaalbos, Mollendaalbos. Deze laatsten zijn te ver wandelen voor mij, maar volgens mappy toch ook zeer uitgestrekt en volgens velen ook meer dan de moeite waard.

Ik houd het vaak bij Heverleebos en het stukje bos achter campus Arenberg. Net achter de grijze gebouwen die ik vroeger zo vaak van dichtbij gezien heb vind je al een hele oase van rust. Meer nog, je hoeft zelfs niet eens tot daar te wandelen om van de herfstkleuren te kunnen genieten. Het paddeke naast den alma 3, de terreinen rond het kasteel van Arenberg, het sportkot: kom buiten en je vind overal die fantastische herfstkleuren. Geniet van de zon die door het gebladerte schijnt. Bomen staan in brand, overal dwarrelen rode, gele, gouden bladeren naar beneden. Wandel, schop bladeren in het rond. Haal diep adem. Speel. Geniet!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.