Studentenpizza.be

Een tijdje geleden – nu ja, een tijd geleden – stelde Carolien voor om http://studentenpizza.be eens uit te proberen. Een – toen nog – nieuwe site waarbij je via de site zelf je pizza en/of drinken bestelt welke vervolgens aan huis geleverd worden.

Op een luie woensdagavond was ik enkel nog in staat om in de zetel te hangen. Ik had het net iets te koud maar was te lui om een extra dekentje te gaan halen (gelukkig lag mijn vriendje naast mij), ik had dorst maar de koelkast leek veel te ver weg om een blikje cola te gaan nemen. Enkel de afstandsbediening uhm, bedienen, lukte nog net.

Maar – oh toeval – mijn laptop lag wel op mijn schoot en dus bedacht ik me om het toppunt van luiigheid nog wat verder te drijven: via de laptop pizza’s bestellen. Ik zou me enkel nog naar de voordeur moeten slepen. Zodus kozen we twee pizza’s en wat blikjes cola (want de koelkast stond nog steeds even ver weg) en klikten we op ‘verzenden’. Een 30 tot 40 minuten later werd er aangebeld. En ja hoor, daar stonden onze twee pizza’s en ons (koude!) cola.

Met de pizza’s op onze schoot nestelden we ons terug in de zetel. We openden de dozen en vonden daar, uhm, sja, pizza, veronderstelden we. Een wak rondje deeg met hopen tomatensaus, gesmolten (nep?)kaas en dikke druppels vet op. En hier en daar een stukje ananas. Het smaakte noch naar iets, noch naar meer. Nu ja, onze cola was tenminste koud. Volgende keer toch maar opteren voor een Dr. Oetker. Ok, je moet zèlf je oven aansteken en zèlf je pizza uit’t plastiekske halen, maar het kost minder en het smaakt meer.

Oh ja, daarbij komt nog: bij je bestelling moet je je telefoonnummer opgeven. En sindsdien krijg ik te pas en te onpas reclame-smsjes voor “studentenpizza! de heerlijkste pizza’s bij u aan huis” of “weldra wordt er een nieuwe vestiging geopend op de oude markt, kom zeker eens een kijkje nemen!”.

Praktisch:

Studentenpizza
Oude markt 25
3000 Leuven

http://www.studentenpizza.be

Bookmark and Share

Er zijn 10 reacties op “Studentenpizza.be”

maart'n
(on november 7th, 2008 at 18:01)

>te pas en te onpas reclame-smsjes

Voor mij was het moment dat ik ongevraagd reclame-mails op mijn KUL-emailadres kreeg, ook het moment dat ik besloot om er nooit een cent uit te geven… Goed om te horen dat ik blijkbaar qua kwaliteit niets mis.

 
Studentenpizza
(on november 8th, 2008 at 11:39)

Beste lezers,

velen onder jullie verwarren Studentenpizza dat als bestelmedium voor pizzalevering werd opgericht met de nieuwe Studentenpizza. Wie de website destijds goed gelezen zou hebben, en niet vanuit z’n luie zetel, zou geweten hebben dat de bestellingen gewoon naar andere pizzeria’s in het Leuvense verstuurd werden. Aangezien deze blijkbaar meer aan hun omzet dachten dan aan hun kwaliteit, heeft Studentenpizza sinds 1 november in het belang van haar Leuvense studenten besloten om een nieuwe pizzeria te openen. Iedereen die sinds 1 november bij ons besteld heeft kan dan ook beamen dat de kwaliteit en dienstverlening zeer sterk verbeterd is. Wat die zogezegde reclamemails betreft: een zeer grote groep studenten heeft er niets op tegen dat ze op de hoogte gebracht worden van interessante informatie zoals online pizza’s bestellen. Die enkelen die er niet tegen kunnen dat ze een mail krijgen moeten misschien maar ook hun brievenbus dichtplakken of hun tv wegvoeren, want ik denk dat je daar wel meer ongewilde reclame tegenkomt dan die 1 of 2 mails in je mailbox. Sorry voor de vergelijking, maar het is wel zo.

Met vriendelijke groeten,

Studentenpizza

 
NielsV
(on november 8th, 2008 at 19:14)

Het is dan interessant om weten dat je wettelijk verplicht bent om iedereen de mogelijkheid te geven om de gegevens die je over ze bewaard (zoals een e-mail adres bv) te laten verwijderen of wijzigen. In het geval van een onlinedienst is het helemaal een kleine moeite om deze mogelijkheid aan te bieden. Doe je dat niet getuigt het van weinig goede wil als je het mij vraagt. Dat terzijde is het leuk om te horen dat de service ondertussen verbeterd is :-)

 
San F. Yezerskiy
(on november 9th, 2008 at 14:29)

Beste studentenpizza,

Het is geen moeite om de klanten op het bestelformulier even te laten aan- of uitvinken of ze uw interessante informatie willen ontvangen.

Zo loopt de zeer grote groep studenten uw lieve reclamemails niet mis, verliest u geen klanten meer die janken dat ze teveel spam krijgen én bent u meteen een heel stuk ethischer bezig.

De simpelste oplossingen zijn soms de mooiste.

 
Studentenpizza
(on november 10th, 2008 at 14:15)

Beste mensen,

We zijn ons ervan bewust dat het uitschrijven van een e-mailadres van onze mailinglijst een prioriteit dient te zijn. Het woord ‘spam’ is hier volgens ons echter niet gepast. Wanneer een grote groep studenten voordeel haalt uit deze dienst, zou het juist onethisch zijn om ze hiervan niet op de hoogte te brengen. Spam is bovendien het herhaaldelijk versturen van ‘dezelfde’ boodschap. We hebben de studenten echter enkel op de hoogte gebracht van het bestaan van zo’n dienst. Toch willen we onze excuses aanbieden aan de studenten die hiervan last ondervonden.

Met vriendelijke groeten,

Studentenpizza

 
Ewoud
(on november 12th, 2008 at 12:19)

Beste Studentenpizza,

Spam is niet het herhaaldelijk versturen van dezelfde boodschap. Spam is ongewenste e-mail. Een brievenbus kan je ‘dichtplakken’ met een anti-reclamesticker. Een televisiekanaal kan je wegzappen. Spam echter, is illegaal. Spam is strafbaar. Spam is tot nader order waar jullie mee bezig zijn.
De wet van 11 maart 2003 betreffende de e-handel stelt dat opt-in verplicht is bij niet-klanten en dat een eenvoudige uitschrijfoptie verplicht is, zelfs voor eigen klanten. Als jullie dat niet beseffen, vraag ik mij af waarom jullie in godsnaam een online business zijn opgestart.

 
San F. Yezerskiy
(on november 12th, 2008 at 15:50)

“Wanneer een grote groep studenten voordeel haalt uit deze dienst, zou het juist onethisch zijn om ze hiervan niet op de hoogte te brengen.”

Die arrogante comeback vind ik dan weer zo leuk dat ik alleen al daarom een pizza zou willen bestellen. Maar dan vul ik wel mijn e-mailadres niet in.

 
Studentenpizza
(on november 12th, 2008 at 23:05)

Beste,

Er zijn 2 goede redenen waarom mensen hun telefoonnummer alsook hun e-mailadres moeten ingeven. Iemand die ooit al pizza heeft besteld heeft, weet dat een geldig telefoonnummer cruciaal is voor de koerier die de pizza’s moet leveren. Het vinden van de juiste bel op de deur is immers niet altijd vanzelfsprekend, laat staan als er al een naam op de bel staat. Het geven van een geldig e-mailadres is dan weer noodzakelijk omdat de bestelbevestiging hiernaar verstuurd wordt. Een technische fout kan er immers steeds voor zorgen dat de bestelling niet correct verstuurd wordt. Op die manier is de klant tenminste zeker dat zijn/haar bestelling correct is doorgestuurd. Deze gegevens worden dan ook enkel opgevraagd in het belang van de klant. De verantwoordelijkheid voor het invullen van een juist e-mailadres ligt dan ook volledig bij diegene die bestelt. We kunnen niemand verplichten een geldig e-mailadres op te geven. Wie denkt dat we hiermee e-mailadressen proberen te verzamelen denkt dus mis.

Met vriendelijke groeten,

Studentenpizza

 
Sofie Verhelle
(on december 1st, 2008 at 14:06)

Probeer eens een pizza te bestellen op Pizza.be… op deze website bestel je gratis online pizza, pasta, pita,… bij een restaurant dat levert in jouw gemeente. De site startte wel nog niet zo lang geleden dus er is nog geen aanbod voor alle gemeentes heb ik gezien. Bezorgrestaurants hebben echter wel de mogelijkheid om zich via de site aan te melden en zo ook bestellingen te ontvangen via Pizza.be. Of als bezoeker raad je gewoon jouw favoriete restaurant aan en Pizza.be neemt er contact mee op. Heb ik gedaan en twee weken later stond het erbij!

O ja, tot slot kan je bij het ingeven van je adresgegevens zelf aanvinken of je in de toekomst promoties per mail wenst te ontvangen of niet. Geen spam a.k.a. ongewenste en ongevraagde mail dus. Ik bestel altijd via Pizza.be en zal dat ook blijven doen.

Mvg,

Sofie

 
Liesbeth
(on juni 10th, 2009 at 22:17)

Ik gebruik zelf altijd http://www.pizzalevering.be Ik vind deze site heel duidelijk en overzichtelijk! Mijn bestelling komt ook altijd snel aan.

Groetjes en smakelijk eten!