Opening 41ste Carnavalseizoen “Orde van de Pietermannen” – Stadscarnaval Leuven

Orde_van_de_pietermannen

Keizer & Groot-Hertog GUIDO I van de Orde van Pietermannen , Stadscarnaval Leuven opende gisteren Dinsdag 11 November 2008 stipt om 11.11H het 41ste Carnavalseizoen Leuven in ons lokaal Café / Zaal Casablanca – Oude Baan 308 – 3000 Leuven.

Voor onze vrienden van de “Jonge Narren” is het de tweede maal in hun bestaan dat zij een historische dag beleven. In 1973 distantieerden zij zich van de “Orde van de Pietermannen”, waarvan zij tot dan deel uitmaakten, omdat zij alleen volwaardig lid konden worden vanaf hun 40ste verjaardag. Ze werden bovendien niet alleen het wachten beu, maar ook het feit om als knechten van de Pietermannen te worden beschouwd.

Vandaag beleven zij hun tweede mijlpaal. Nadat er in onze vereniging ‘Orde van de Pietermannen’ vele veranderingen zijn gebeurd, besloten zij om terug te keren naar hun moedervereniging. Samen zullen wij het Leuvense Carnaval blijven verdedigen en het op een positieve noot naar buiten brengen.

Tot slot van de viering werden de kandidaten voor de diverse titels voorgesteld door Keizer / Groot-Hertog GUIDO I. Als kandidaat voor 41ste Prins van Loven 2009 werd Beerten HARRY van de Orde van de Pietermannen als HARRY I voorgsteld.

Als kandidaat voor Prinses van Vlaams-Brabant mochten wij CINDY Janssens van CV De Pleziermakers als CINDY II verwelkomen en als kandidaat Prins van Vlaams-Brabant mochten wij JO Stoels van de Bezembinders uit Scherpenheuvel verwelkomen.

Img_0223

Noteer nu alvast Zaterdag 17 Januari 2009 om 20.11H waarop onze kandidaten moeten bewijzen dat zij zullen worden verkozen om hun titel in ontvangst te mogen nemen , dit alles gaat door in Zaal St-Bernard – Staatsbaan (Baan Leuven-Diest) te Lubbeek.

Meer Foto’s

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.