Leuvense Kerstmarkt van 12 tot 21 december

De Leuvense Kerstmarkt is een van de oudste – 21 jaar – en gezelligste kerstmarkten van België. Het is zeker en vast de grootste naar Scandinavisch model. Dat staat voor: een combinatie van lekker proeven, originele dingen zien, veel beleven en fijn shoppen. Degustatiekraampjes worden afgewisseld met tentjes waar originele geschenken en ideeën voor het kerstfeest te vinden zijn. De ambachtenmarkt en de vele animatiemomenten maken er een unieke belevenis van.

Vorig jaar werd de pret verdubbeld van 5 naar 10 dagen. Dat is zo goed bevallen dat een nieuwe traditie wordt ingezet. De Leuvense Kerstmarkt kruipt dit jaar ook dichter tegen Kerstmis aan. Daardoor vallen er twee koopzondagen (zondag 14 en zondag 21 december) en een koopnocturne (donderdag 18 december) binnen de feestperiode. Ook niet te missen in Leuven: de kerststal met levende dieren voor het stadhuis en de internationale kerstkribbe-tentoonstelling in de Sint-Michielskerk.

De Leuvense Kerstmarkt geeft elk jaar een podium aan een organisatie die zich inzet voor het goede doel. Dat gebeurt in samenwerking met het UZ Leuven. Elk jaar kan een aanzienlijke som worden overgemaakt. Dit jaar staat de ALS Liga België in de kijker. Dat is een vereniging van patiënten – en hun familieleden – die lijden aan de gelijknamige spierziekte. Steunen kan door de stand van de Liga te bezoeken op het Hooverplein (bij de ballon).

Actrice Leah Thys is de meter van 2008. Op het scherm is ze ‘Marianne’ in ‘Thuis’. Daarbuiten is ze een toegewijde ambassadrice van de ALS Liga. De families uit de televisiereeks brengen als blijk van erkenning een bezoekje aan de Leuvense Kerstmarkt. Onder de gewelven van de Universiteitsbibliotheek (Ladeuzeplein) woont een man uit Lapland. Hij zegt ‘tervetuola’ ter verwelkoming en vertelt graag over zijn rendieren, over de Kerstvrouw en over zijn goede vriend Sinterklaas. De Kerstman is elke dag van 14 tot 21 uur op post in zijn huisje in het sparrenbos.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leuvense Kerstmarkt van 12 tot 21 december”

Vansweevelt H.
(on december 12th, 2008 at 11:28)

Op welke dagen en uren is de kerstkribbententoonstelling open in de ST.Michielskerk ?
Dank U en vriendelijke groeten .