Met dank aan Louis

Ik wandel het station uit met de duffe hoofdpijn die zo eigen is aan Antwerpen Berchem-Mechelen-Haacht-Leuven eindstation van deze trein. Hij is er telkens weer, nauwelijks op te merken en toch moeilijk te negeren. Ik was het al gewoon geworden.

Maar december begon veelbelovend – met slechts 17.55 minuten vertraging – toen ik de Bondgenotenlaan zag en de lichtjes die daar hangen. Ligjes, moet je zeggen, en dat klinkt zoveel mooier.

En toen kwam het stadhuis en daar ging de hoofdpijn. Tien seconden lang was mijn hoofd alleen gevuld met de gedachte aan rood-groene satijnen linten rond kadootjes. Ik heb daarvan moeten huilen en ik hoop voor het welzijn van de wereld dat ik niet de enige ben.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Met dank aan Louis”

RubenV
(on december 2nd, 2008 at 12:17)

Ik zag het gisteren ook, na het nemen van exact dezelfde trein. En het maakte mij blij, de gore herfst is gedaan, de feestdagen komen eraan!

 
oker
(on december 2nd, 2008 at 12:38)

Mooooi, stukje…. Ze moeten er nog maar net hangen, want zondagavond was er nog niets.