Tobouter spotting!

Deze ochtend wandelde ik door de Bondgenotenlaan en opeens viel me een klein beeldje op in de etalage van A’xent: een tobouter! Het terracottaleger van Luk Versluys heeft zich blijkbaar verspreid in de Bondgenotenlaan, langs het traject van de verhuizing van de stadsdiensten van Leuven. Bij de volgende zaken heb ik tobouters gezien in de etalage: A’xent, Dirk Dewitte hair, Essentiel, Spincemaille, Camelactive, Lingerie Elly, Bleu de toi, Terre bleue, Mandarin & mint, Sarah Pacini, Nicholson, GA, Moreau, Carhartt, Atelier 151, Peeters, Hobo, Archiplan, Lowdown, De bond international press, La royale en Cafe piazza. Het regende en het was nog donker, dus mogelijk heb ik een paar tobouters over het hoofd gezien :-)

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Tobouter spotting!”

Carolien
(on december 3rd, 2008 at 11:05)

Ik heb er mij meteen eentje aangeschaft, zie! Mijn eigen persoonlijke Tobouter heeft een mooi plekje gekregen in de boekenkast. ;-)

 
Machteld S.
(on december 3rd, 2008 at 13:35)

Ik heb verleden vrijdag 29 november het tobouter leger in de Bondgenotenlaan gezien in verscheidene winkels. Ik heb er toen geen gekocht, maar vond ze wel leuk. Mijn favoriet was Tobback als Voltaire, de vriend van de verlichte despoten van de 18de eeuw met pruik inbegrepen. Wat is de bedoeling van dit legertje? waar gaat het geld naartoe?

 
Lime
(on december 3rd, 2008 at 13:47)

Als je er op let zie je ze werkelijk overal, ze zijn hilarisch :)

@ Carolien: waar kan je dat kopen??

 
Carolien
(on december 3rd, 2008 at 14:54)

De Tobouters zijn te koop bij Luk Versluys

 
Carolien
(on december 3rd, 2008 at 18:41)

@Machteld: Ik denk dat je Louis de Zonnekoning bedoelt. ;-) De Tobouters zijn een creatie van Luk Versluys om dat hij iets speciaals wilde doen wanneer zijn huis 100 jaar werd. De verhuis van het stadsbestuur naar het nieuwe stadskantoor, vlakbij zijn huis, was de aanleiding om de Tobouters te maken.