Improcup, donderdag 4 december

Vele proffen kunnen er enkel van dromen, een volle Pieter De Somer-aula. En hun ultieme natte droom: een PDS-aula met honderden enthousiast roepende, joelende, juichende, blije mensen.

Dat was deze mooiste aula van Leuven vorige donderdagavond. Ter ere van de improcup georganiseerd door Preparee en Improrlando zakten improvisatoren, verschillende gezelschappen, liefhebbers en nieuwsgierigen af naar Leuven. Om half negen begon het spektakel: afgevaardigden van 14 verschillende gezelschappen gaven het beste van zichzelf. Zelden zo’n goede improvisatie gezien, nooit eerder zo’n enthousiast publiek gezien. De suggesties vlogen ons om de oren, het gejoel was vaak zodanig luid dat we de spelers zelf niet meer konden horen. Héérlijk.

Enkel het puntensysteem kon beter. Nu ja, puntensysteem kan je het niet echt noemen. Na de eerste ronde mocht het publiek via stembriefjes aangeven wie zij de besten vonden. De spelers zelf mochten ook hun stem uitbrengen. Eerlijk, lijkt me. Maar de volgende rondes werden de besten verkozen via een ‘applaussysteem’. Wie het meeste applaus ontving, mocht door. Dit leidde tot toestanden en uitslagen die niet helemaal correct waren. De beste heeft niet gewonnen in dit geval, ook al waren alle finalisten steen goed.

Nu ja, improvisatie blijft een spelletje. En in ieder geval: genoten heb ik, en samen met mij een hele hoop anderen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.