Entre Nous

Bestaat er een betere manier om gezellig bij te praten dan onder het genot van een lekkere maaltijd en een goed glas wijn? Ik vind van niet. Een afspraak met vrienden is altijd een goede gelegenheid om een nieuw restaurant uit te proberen. De keuze viel ditmaal op Entre Nous, een restaurant gelegen in de Naamsestraat tussen de Naamsepoort en het STUK. Op dezelfde plaats waar vroeger het Begijntje was. Het restaurant ligt een beetje verwijderd van het culinaire hart van Leuven en is daardoor misschien een minder voor de hand liggende keuze. Mensen die met de auto komen, kunnen hun auto parkeren in de parking van het Heilig Hart.

Het was erg rustig in restaurant Entre Nous toen wij binnenkwamen, vooral voor een vrijdagavond. Het restaurant was pas sinds de dag ervoor terug open, waarschijnlijk had dat er iets mee te maken. We hadden keuze zat wat de tafeltjes betreft. We kozen een tafeltje vooraan, omdat het grote raam dat uitkeek op de Naamsestraat zo mooi versierd was met kerstlichtjes. Achteraan is een mooie grote veranda die er veelbelovend uitzag om ‘s zomers te dineren.

De bediening was vriendelijk en uitzonderlijk geduldig, vooral omdat onze vrienden niet dadelijk konden beslissen welk gerecht ze zouden nemen. De keuze was inderdaad niet makkelijk. De kaart bood een ruim aanbod aan gerechten. Uiteindelijk gingen we bijna allemaal voor de wildsuggesties. Het is er het seizoen voor, nietwaar?

De inrichting van Entre Nous is gezellig met sfeervolle verlichting. Hier en daar hangen kunstwerken tentoongesteld die ook te koop zijn. Een kleine blik op het prijskaartje leerde ons echter dat de kunstwerken niet geschikt waren voor onze portemonnée. Net iets te prijzig. Het interieur is uitgevoerd in warme bruine tinten met hier en daar een toets rood. Ik weet niet hoe lang de Entre Nous al open is, maar het interieur zag er nog splinternieuw uit.

Tijdens het wachten op de maaltijd snoepten we van de olijfjes en nipten we van ons aperitief. Ik dronk een glaasje heerlijke spumanti, mijn gezelschap hield het op een porto en een aperitief van het huis. Bij de maaltijd bestelden we een flesje Peter Lehmann Barossa Range, een voortreffelijke Australische wijn die perfect paste bij het wild.

Het wild was bijzonder lekker: mals en sappig, zoals het hoort. De appeltjes en de veenbessen erbij smaakten heerlijk. Alleen jammer van dat de typische wintergroente witlof niet goed genoeg gestoofd was. De witlof was niet gaar genoeg, waardoor de kern van de groente nog hard was. Een schoonheidsfoutje dat we door de vingers zagen, omdat de rest van schotel wel heel lekker was.

De fles wijn ging vlotjes binnen en omdat het zo smaakte, bestelden we een tweede fles. Daarna moest er heftig nagedacht worden welk dessert we zouden kiezen. We lieten ons verleiden door de huisgemaakte chocomousse en het warm appelbladerdeeggebak met kaneel en vanille-ijs. Het appelgebak was heel erg lekker en ik heb mijn gezelschap ook niet horen klagen over de chocomousse.

Nog een pluspunt: het toilet was superproper. Het hele restaurant lag er trouwens kraaknet bij. Dit eerste bezoek was alvast een succes. Je zal ons vaker zien in de Entre Nous.

Praktisch
Naamsestraat 118
3000 Leuven
tel: 016 / 20 48 27
fax: 016 / 20
info@entrenous-leuven.be
http://www.entrenous-leuven.be/

Onze keuze
Gebakken eendenfilet met Catalaanse saus, gewokte groentjes en aardappeltorentje
Hertenfilet met wintergroenten
Hazenrug met wintergroenten
Huisgemaakte chocolademousse
Warm appel-bladerdeeggebak met kaneel en vanille ijs

Bookmark and Share

Er zijn 8 reacties op “Entre Nous”

Lime
(on december 8th, 2008 at 13:05)

Ben er ondertussen ook al twee keer geweest, een keertje binnen gezeten en een keertje buiten en telkens supergezellig èn heel erg lekker gegeten!

 
Filip
(on januari 13th, 2009 at 11:39)

– menu genomen, de garnituur was quasi identiek (+witloof) bij voor- en hoofdgerecht, dit snap ik niet;
– warme foie gras was niet krokant, ik weet niet of dit zo moet, maar ik vond het niet goed;
– het wild vlezeke echter was wel subliem goed klaargemaakt en rosé;
– bediening eerder formeel.

 
Wim
(on augustus 16th, 2009 at 0:41)

Deze avond met een aantal vrienden gegeten.
3 maal de eend genomen die echt lekker was en goed gemaakt.
De tong was blijkbaar minder populair.
Ook de rode huiswijn proefde flauw aan en dit voor een Syrah.

Maar de tegenvaller was echter het Dessert, wat jammer is aangezien ik echt graag een goed dessert eet. De moelleux ,toch 6,5 €, leek absoluut niet op een moelleux. Een soort chocoladesoep in een raar deegje, het geheel leek nogal industrieel. En de chocolade smaakte niet goed door (teveel room om het geheel vloeibaar te houden?). De term “liquide” of “soupe” had correcter geweest.

Al was de garnering van diezelfde moelleux dik in orde, we hebben het bord terug naar de keuken gestuurd en maar gewoon de rekening gevraagd.
Er werd gezegd dat dit de bedoeling was maar die uitleg konden we maar moeilijk geloven. Indien dit toch het geval is dan raad ik ze aan om eens in frankrijk echte moelleux’s uit te proberen…

Besluit: Eend was goed klaargemaakt, de vis en de bediening en de huiswijn waren niet om over naar huis te schrijven, maar het erbarmelijk dessert was de doodsteek voor ons en we zullen er ook niet meer naartoe gaan.

 
Ruth
(on juni 2nd, 2010 at 17:43)

Entre-Nous was ook ons favoriete adresje: niet te duur, maar toch een next level en dus helemaal geschikt voor specialere gelegenheden. Het jonge koppel was heel sympathiek, de sfeer ongedwongen en de kaart altijd uitgebreid, gebalanceerd en lekker.

Laatst hadden we zo’n speciale gelegenheid, dus trokken we naar E-N. Jammer genoeg moesten we vaststellen dat er het een en ander was veranderd: zo was er een nieuwe chef en uitbater en een andere kaart. Deze leunde meer naar de brasseriekeuken. Jammer, maar we gaven het toch een kans: een teleurstelling. Verpieterd en stuk gebakken vlees, diepvriesfrieten die van de Quick leken te komen, … De wijn was wel heel lekker.

Ons zie je er niet meer. Qua brasseriekeukens zijn er betere adresjes.

Heel jammer… Ik vraag me af wat er gebeurd is.

 
Ewoud
(on augustus 2nd, 2010 at 12:20)

Onlangs gaan eten en een dikke tegenvaller. Ik vermoed dat een nieuwe eigenaar/nieuw personeel hier voor iets tussenzit.
De lasagne dreef in het vet en mijn scampi waren te hard gebakken. Zeer onvriendelijke en langzame bediening ook. De chocoladesaus bij mijn dame blanche kwam een halfuurtje te laat en was eerder chocolademelk. Na het bestellen van een carpaccio van kiwi en ananas, vraagt een eetgenoot op het einde van de maaltijd voorzichtig of de kiwi ontbrak. “Die was op”, en weg was ze. Ik begreep plots waarom het zo leeg was in de zaak.
Veel te duur voor weinig kwaliteit. Een afrader!

 
Van Brussel
(on november 27th, 2010 at 22:32)

Vanavond, Zaterdagavond 27/11, ben ik er gaan eten met de vrienden.
Om met een ‘positieve’ noot te beginnen:
De diepvriesfrieten waren nog deftig gebakken. Persoonlijk heb ik geen probleem met deftig gebakken diepvriesfrieten.
Om met een negatieve noot te eindigen:
-Verslenste garnituur: bruin uitgeslagen ‘sla’
-Scampi om mee te squashen
-Bestelde chocoladetaart blijkt plots diepvriestiramisu te zijn. ( verklaring: Chocoladetaart was op, op een zaterdagavond.)
-De spruitjes bij het lamskroontje waren praktisch rauw.
-19€ voor een slecht flesje rode huiswijn.
-Bediening was voor 80 procent in het Frans (We wonen in brussel, dus heb ik op zich geen probleem met franssprekenden. Alleen was er vanwege de bediening helemaal géén poging om Nederlands nog maar te begrijpen.)
-De saus bij de scampi en de coquilles was eigenlijk eerder bechamelsaus met veel maizena.
-De verwarring tussen à point en Bleu was compleet! Nog nooit kreeg iemand een zó rauw stuk vlees op zijn bord!

Voor geen goud ter wereld ga ik er nog eten!

 
Carolien
(on november 28th, 2010 at 16:48)

Jammer om te lezen dat de zaak er zo op achteruit gegaan is.

 
Il Giardino d’Inverno « Leven in Leuven
(on april 14th, 2015 at 19:51)

[…] de Parijsstraat naar de Naamsestraat. Het restaurant is nu gevestigd in het pand waar vroeger de Entre Nous was. Op dezelfde plaats waren al verschillende restaurants gevestigd, wat me soms doet twijfelen of […]