Leivesen Achteneun

Wie de sjâns aa van vei zoterdag 29 november een koot t’emme vei de zuevelste Leivesen Achteneun in den tejoter, was boë de gelikkege.

Den Akademie van ‘t Leives Dialekt es doomei nit on ze proefstik, ‘t was al de twèlfste ediese. En dat de Leivenieer en de Leivenesse beeuften emme on zueiet was doeedeloëk : nen bumvolle zool en veil plezante reakses.

t’ Ieeste gedieelte was – gelak gewuenloëk – ne kwis ouver de kinnes van ‘t Leives. ‘t Onderwêrp was deize kiee “Eiten en Drinke”. Twiee pleuge noompen et teige makander up onder streng teuzicht van kwizmaster Marc Juchtmans. Doo moeste zuewel versjuillende soute bie oeet de streik van Leive gepriefd wedde oeet klaan plastikke pottekes, as spesifiek Leivese gerechte. En wiste goële wat da ‘roetebaga’ es ? Da’s hutsepot of rageu gelak da z’in ‘t Leives zê.

‘t Endegde up geloëke punte en zelfs noo twiee boëkoumende vroge was ‘t nog èkzeekwo.De onweizegoëd van den bergemister boë ieen van de twiee pleuge iee ni golpe. d’Acht spelders kreigen as beluening ieder een fles woën.

Noo den antrakt was ‘t dan den Dramatik van den Akademie van ‘t Leives die in manjifieke kostuums et spel upviede van de “Droë Moeesketiers”, een bewêrking van nen buk van Alekzander Dumas. Marcel Dujardin stond in vei de rezjie en Willy aa gezergd vei de boëpassende liekes.

Nog nuet gezien in den tejoter : twiee van de Leivese vraveloëke sjeipene anen ieder nen rol in da stik. En ‘t mag gezieed wedde : z’emmen enne ieel geu van enne took gekweite.

Volgende Leivesen Achteneun zal deigon up zoterdag 14 november 2009. Schreft et al moo in alen azjenda !

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leivesen Achteneun”

Maartje
(on december 9th, 2008 at 21:31)

Kijk zie, dát vind ik een fan-tas-tische post.