Nieuwe rijweg Martelarenlaan in gebruik vanaf 11/12, brug open vanaf 19/12

De wegenwerken aan de Martelarenlaan zijn bijna klaar. Vanaf donderdag 11 december 2008 wordt de nieuwe rijweg in gebruik genomen. De huidige omleidingsweg valt vanaf dan in de werfzone van CIP, de ontwikkelaar van de gebouwen in de spoorwegberm. CIP start ook dezelfde dag met het rooien van de bomen, het afgraven van het terrein,…

De nieuwe rijweg aan de kant van de huizen is een tijdelijke weg die vermoedelijk 3 jaar gebruikt zal worden tot alle gebouwen in de omgeving gerealiseerd zijn. Ondertussen is er tussen de huizen en de werfzone een voetpad voorzien, een dubbelrichtingfietspad en één rijstrook in elke rijrichting. Als ook de werken van CIP achter de rug zijn volgt de definitieve aanleg van de Martelarenlaan waarin terug een parkeerstrook is voorzien.

In de Martelarenlaan wordt tijdens deze overgangsperiode een maximumsnelheid van 30 km/u ingevoerd.

De brug over het Benedenplein ligt volledig klaar maar pas op 19 december 2008 mag het doorgaande verkeer hierover rijden. Dit komt omdat het beton ondertussen nog moet uitharden.

Tussen 11 en 19 december 2008 is er dus een zeer plaatselijke omleiding voorzien rond de brug.
Gedurende deze periode blijft de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers ter hoogte van de Ernest Solvaystraat behouden.

Op 19 december 2008, in de loop van de dag, wordt de brug opengesteld voor al het doorgaande verkeer. De voetgangersoversteek verhuist en komt ter hoogte van de voetgangersonderdoorgang. Voetgangers en fietsers kunnen hier de Martelarenlaan oversteken en het nieuw aangelegde voet- en fietspad gebruiken om richting Solvaystraat/Locomotievenpad of richting Diestsesteenweg te gaan.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.