CampusToneel speelt Vrouwen van Troje

De geschiedenis wordt verteld door de overwinnaar, de verliezer schrijft toneel: Vrouwen van Troje begint waar andere verhalen over de Trojaanse oorlog ophouden. De Grieken hebben de slag gewonnen. Ze plunderen de stad, doden de mannen en verdelen de vrouwen onder elkaar als oorlogsbuit.

Vier van deze vrouwen wachten in het vijandige kamp hun lot als slavin af. Ze maken de balans op van een zinloze oorlog, ze proberen het onrecht dat hen overkomt een plaats te geven. Welke gebeurtenissen hebben naar dit moment toegeleid? Welke rol hebben de goden daarin gespeeld? Wie treft er uiteindelijk schuld?

De klassieke tragedie van Euripides werd vier jaar geleden herwerkt voor Politika door Wies De Vuyst, die ook nu weer de regie op zich neemt. De voorstellingen gaan door in de kapel van het Zwartzusterscollege (Zwarte Zustersstraat 2) op 16, 17, 18 en 19 december, telkens om 20 uur.

Reserveren is mogelijk op reservaties@campustoneel.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.