Sardine Bar ft Massimo Girardi @ Rumba

Flyer Sardine Bar

“Goeienavond Leuven, waar zijn die handen?!?!” – Regi van Milk Inc

Die zinsnede zal je niet gauw horen op de Sardine Bar feestjes. De mensen van Bokal Records boeken namelijk sinds een maand of twee de crème de la crème van het opkomende Belgische minimal techno dj-talent, ondersteund door de vaste resident dj’s Crisp en Ivow. Weinig alomgekende namen dus.

Minimal techno, dat is een genre op zichzelf (anders zou het geen aparte naam hebben, toch?). Het valt niet in het hokje der platte commerciële boenk te steken, en ook niet in het hokje der (hardere) techno. Wat is het dan wel? Ik ben van mening dat minimal techno nog het best te vergelijken is met een kruisbestuiving van de complexiteit van klassieke symfoniën (waarvoor een orkest van 40 man (m/v) nodig is) en van de vibes die je kan krijgen van Afrikaanse ritmes. Muziek gemaakt met software (“wat ze tegenwoordig allemaal uitvinden he?”). Subtiele geluidjes en overgangen. Niet te ruw, wel zacht en afgerond. En een ritme dat je niet stil laat staan. Horen is geloven!

En dat horen (en dansen), dat kan je vanavond al doen in de Rumba (Kiekenstraat 6, op een steenworp van de Oude Markt). Bokal heeft deze keer Massimo Girardi (gekend van Forbidden Fruit) en labelgenoot Joachim Heldt uitgenodigd. Op het Facebook-event valt te lezen dat de schade aan uw portemonnee minstens 4 euro zal bedragen. Er is zelfs sprake van een gratis vat als er voldoende volk afkomt. Dus allen daarheen!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.