Taxi’s in Leuven

Soms kan je er niet onderuit, je moet ergens naartoe (liefst op tijd) waar je niet of moeilijk met het openbaar vervoer kan geraken, waar het ver voor de fiets is, en je eigen wagen is om de een of andere reden ook geen optie. Dan blijft er nog dat vermoermiddel dat we als Belg niet snel nemen: den taxi.

Alhoewel je het niet onmiddellijk zou verwachten van deze kleine stad rijden er in Leuven best wel een hoop taxi’s rond, de kans dat je op een van de taxistandplaatsen (de grootste zijn op het Martelarenplein, en het Margarethaplein) een taxi vindt is erg groot.

Weet je al op voorhand dat je een taxirit nodig gaat hebben, en je wil er zeker van zijn dat je geraakt waar je wil zijn, kan je best even een van de taxibedrijven opbellen en een taxi reserveren. De taxi komt je dan zelfs voor de deur oppikken! En soms is dat geen overbodige kuxe, door de vele congressen, de universiteit, Inbev,… zijn alle taxi’s soms al op voorhand volgeboekt, zelf heb ik het al tweemaal voorgehad, de dag voordien.

Het minst leuke aan een taxi is natuurlijk de prijs, per kilometer kost het (deze info kan verouderd zijn) 1.2 Euro binnen Leuven en 2.4 Euro buiten Leuven.
Van Wijgmaal tot de luchthaven kost het me telkens tussen 65 en 70 Euro. Niet weinig maar met de prijs van de parking op de luchthaven in gedachte niet overdreven…

Een overzicht en contactdetails van de leuvense taxi’s vind je oa. in de Gouden Gids

Bookmark and Share

Er zijn 11 reacties op “Taxi’s in Leuven”

jeronimo
(on december 16th, 2008 at 10:24)

maar allez maat, de meeste taxibedrijven hebven toch forfaits voor luchthavenvervoer? dat loopt ferm op soms
maar verleden jaar van gent naar zaventem voor 50 euro om 5u ‘s ochtends in smogalarm :-)
ik heb maar 3-4 bedrijven moeten opbellen tot ik aan die 50 euro kwam

 
Goya
(on december 16th, 2008 at 10:29)

@Jernonimo: was dat bije en gewone taxi of zo’n luchthavenvervoerbedrijf?
Ge kunt inderdaad rondbellen en vragen om forfaits. Maar daar heb ik eigenlijk nooit zin in :)

 
Ewoud
(on december 16th, 2008 at 10:40)

Wij betalen vanuit Herent en met 6 (!) inzittenden ongeveer 32 euro naar Zaventem, van deur tot deur. 60-70 euro is écht wel veel.
Dit is de firma.

 
Goya
(on december 16th, 2008 at 10:50)

Ewoud: is dat dan een forfaitaire prijs, of op teller? Bij mij steeds op teller, en wanneer ik een taxi in de omgekeerde richting neem (taxi van de standplaats aan de luchthaven) kom ik steeds op dezelfde prijs uit. Dus daaraan kan het niet liggen.
En of je nu alleen of met 6 in een taxi zit, de prijs per km zou hetzelfde moeten zijn (twee weken geleden nog alleen in zo’n minibusje gezeten; dom zicht).

 
Ewoud
(on december 16th, 2008 at 10:53)

Dat is een forfaitaire prijs. En inderdaad, bij prijzen op tellers maken 6 personen niet uit, maar firma’s die forfaits hanteren durven al eens een ‘setup fee’ van X euro per passagier te vragen.
De firma die ik vermeldde doet dit evenwel niet.

 
Goya
(on december 16th, 2008 at 10:55)

Ik moet wel eerlijk zeggen dat bij mij het werk/de klant de taxirit betaalt, dat maakt me niet erg gemotiveerd om de goedkoopste prijs op te zoeken :)

 
patrick
(on november 6th, 2010 at 7:38)

als je even zoekt kan je wél goedkoop op bv de luchthaven geraken.
Budgettaxi.be is een perfect voorbeeld hiervan,
Goedkoop en een correcte service.
35€ van regio leuven naar zaventem en zelfs voor heen en terug komt het bij hun op 65€.
Dit is zelfs minder dan een enkele reis met een gewone taxi.
Echte aanrader die firma.

 
Amber
(on december 24th, 2010 at 17:17)

wat is de nummer voor te bellen?

 
Roman
(on mei 6th, 2012 at 12:24)

Heb ooit economtaxi genomen. Stipt en correct vaste prijs vanuit leuven had ik 35 eur betaald.hen website vind je op http://www.taxisbelgium.com

 
Marten
(on september 29th, 2016 at 1:01)

70 euro is zeker duur voor 15 min te rijden. Ik heb met verschillende bedrijven gereden. Onze familie en vrienden rijden met Airport Taxis, website: http://leuven-taxi.be of http://airport-taxis.be
Zij hebben zelfs een chat systeem voor bepaalde vragen.
Zeker aangeraden !

 
Eline
(on september 1st, 2017 at 11:30)

Veel taxibedrijven bieden goedkope tarieven aan maar de dienstverlening laat vaak te wensen over. Persoonlijk heb ik dit ondervonden. Dikwijls moet ik voor mijn werk naar andere steden en heb reeds gebruik gemaakt van verschillende taxi bedrijven. Web: https://www.taxileuven.be/ en https://airports-taxi.net/ Airports Taxi Leuven was voor mij in alle opzichten de beste keuze wat betreft een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding.