Tearoom-restaurant Iris

ln de Vanderkelenstraat, vlak tegenover het nieuwe Museum in aanbouw, bevindt zich een gezellige tearoom annex restaurant. Restaurant Iris bestaat naar het schijnt al dertig jaar, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het pas dit jaar opgemerkt heb. De Vanderkelenstraat is voor mij meestal een snelle manier om van de Bondgenotenlaan naar het Ladeuzeplein te wandelen, maar kijk, er is ook plaats voor een klein terras in dit druk bewandelde straatje.

Restaurant Iris heeft de gezellige, beetje ouderwetse uitstraling van een echte tearoom. Zo eentje waarbij de eigenaars zelf in de zaak werken. Het pand waarin het restaurant zich bevindt, is aan de smalle kant, maar toch staan de tafeltjes niet te dicht op mekaarn waardoor je voldoende privacy hebt. De muren zijn geschilderd in warme gele en rode tinten. Het restaurant trekt vooral een ouder publiek aan, maar laat dit je zeker niet tegenhouden om hier eens binnen te stappen.

De bediening is erg vriendelijk en efficiënt. Je wordt bediend door mensen die duidelijk van wanten weten. Op de kaart vind je vooral klassieke gerechten uit de Frans-Belgische keuken. Wie op zoek is naar iets avontuurlijks, zal hier zijn gading niet vinden. Voor mensen die houden van eerlijke, simpele, maar lekkere keuken, is restaurant Iris een aanrader. De porties zijn ruim voldoende. Ik herinner mij een slaatje tomaat garnaal die ik met de beste wil van de wereld niet opkreeg. Nog nooit zo’n berg garnalen gezien.

Let op: in de weekends is het er vaak druk. Iris is zo’n restaurant met vaste klanten die er graag terugkomen. De goede prijs-kwaliteitsverhouding zal daar ook wel voor iets tussen zitten. Als je er met meerdere mensen wil gaan eten, reserveer je best.

Wij aten er op een zaterdagmiddag met een vriend en betaalden voor drie gerechten met drankjes in totaal 43.40 euro. Niet veel in deze tijden van koopkrachtvermindering.

Praktisch
L. Vanderkelenstraat 27
3000 Leuven
tel: 016/23 01 52
www.resto-iris.be 

Onze keuze
Kipfilet met champignonsaus
Tagliatelle met kip broccoli en curry
Lauw slaatje met warme geitenkaas

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “Tearoom-restaurant Iris”

Isabelle
(on januari 18th, 2009 at 21:03)

Ook wij zijn ooit eens toevallig bij Iris beland. Dat zal ons niet snel meer overkomen. In de zaal speelde één soort muziek, terwijl er vanuit de keuken een andere radiopost opstond. We waren de enigen in het restaurant en de bestelling van onze twee drankjes zijn ze twee keer opnieuw komen vragen – om uiteindelijk toch iets anders op tafel te zetten. Nu ja, het kan al eens je dagje niet zijn natuurlijk. Maar de krijsende kinderen die in en uit de keuken en door het restaurant liepen, de hond die er vrij rondliep en uiteindelijk ook de weinig inventieve gerechten, waren er toch te veel aan. Op een bepaald ogenblik dachten we echt in ‘candid camera’ terecht gekomen te zijn! Nee, Iris, dat hoeft niet meer voor ons…

 
Kat
(on april 6th, 2010 at 20:45)

I agree, 1 keer geweest en nooit meer. We hadden een tonijnsalade besteld en het bleek niet meer te zijn dan sla, een paar komkommerschijfjes, goedkope tonijn uit blik met abrikozen uit blik en een dressing die niet genoeg smaak had om de droogheid van alles te verdoezelen.

 
Max
(on januari 5th, 2013 at 10:31)

Inderdaad , deze zaak is precies overgenomen. Ik kwam er vroeger af en toe als ik naar Leuven afzakte en werd altijd goed bediend en het eten was ook goed. Maar wat is dat nu geworden, man ,man man. Zoals reeds in de vorige commentaar aangegeven heb ik ook zoiets meegemaakt. Eerst 2 keer komen vragen wat het nu juist moest zijn , en dan nog het verkeerde brengen. De tafellakens allemaal zo smerig als iets.En op het einde werd de ober ook nog eens lastig op mij omdat ik opstond en aan den toog ging betalen, omdat ik geen zin meer had om aan tafel nog langer te wachten op mijn rekening (die dan ook nog eens niet klopte, wat ik mij eerst te laat realizeerde). Ik raad aan om daar buiten te blijven !

 
Carolien
(on januari 5th, 2013 at 16:28)

Jammer om te horen dat deze zaak er zo op achteruit gegaan is. Gelukkig zijn er in Leuven meer dan voldoende alternatieven voor handen!

 
gerd
(on juli 2nd, 2013 at 16:20)

ben er vorige week nog eens gaan eten. bediening en maaltijd waren prima (middagmaal). in de late namiddag nog een koffietje met wafel, ook prima.
alleen, ik mis de steeds vriendelijke, glimlachende, Caroline

 
Joke
(on februari 19th, 2014 at 12:49)

Ben in juli 2013 in het ziekenhuis beland na het eten van rundstong in madeirasaus in dit restaurant. Trouwens is het niet opgedoekt nu?