Kulturama 2009

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 februari 2009 viert Leuven voor de zevende keer op rij haar culturele hoogdagen. Kulturama brengt zoals steeds een uitgebreid programma dat garant staat voor een flinke portie cultuur en avontuur.

Kulturama brengt het beste in en uit Leuven naar boven. De jaarlijkse culturele hoogdagen tonen waar
de stad mee bezig is. Wat ze graag leest, hoort en ziet. Maar ook wat ze maakt, bedenkt en organiseert. Op geen enkel ander moment in het jaar is het aanbod zo groot en zo divers. Editie 7 telt meer dan 150 activiteiten die worden opgezet door 31 partners. Naast de cultuurhuizen doen ook enkele boekhandels en kunstgaleries mee. Zowat 2/3 van het aanbod is gratis. Het duurste ticket kost 10 euro.

Alvast enkele blikvangers:

  • HET HOOFD VAN MILOW: De wonderbaarlijke ‘making of’ van zijn jongste album ‘Coming Of Age’.
  • DE TAFEL VAN ARNON GRUNBERG: Een feestelijke avond rond het nieuwe boek van Grunberg. Met de schrijver en gasten als Jan Hoet en Mark Eyskens.
  • CECI N’EST PAS LA BANDE DESSINEE FLAMANDE: Vers van het prestigieuze stripfestival in Angoulême: de 20 grootste Vlaamse striptalenten.
  • LISBOA HOJE: Een Portugees feestje met Teresa Salguiero (Madredeus) en ander schoon volk uit Lissabon.
  • WORLDWIDE LIVE: Top-dj Gilles Peterson (GB) brengt Nicola Conte (I) en Jazzanova (DE) mee

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Kulturama 2009”

Bespreking optreden Buzzcocks
(on februari 17th, 2009 at 18:08)

[…] legendarische Engelse punk band de Buzzcocks zakten naar Leuven af tijdens Kulturama. Koekiemoon was erbij en pende zijn indrukken neer. Stem of voeg toe aan […]