Digitalisatie oude super 8 films

Curieus vzw digitaliseert de volgende maanden op grote schaal oude super 8 films. Met het nieuwe project ‘De Jacht op Super 8’ kan iedereen die in het bezit is van oud beeldmateriaal deze beelden en filmpjes tegen een kleine vergoeding (1 euro per minuut) laten digitaliseren door curieus. Van het ingezamelde materiaal wordt een selectie gemaakt en verwerkt in een filmmontage. Deze montages worden vertoond op verschillende toonmomenten in de provincies.

De focus ligt op de jaren ’50, ’60 en ’70. Dit is de periode dat de grote massa de videocamera ontdekte en filmen met ‘super 8’ hoge toppen scheerde. Veel mensen hebben nog steeds oude videospoeltjes op de zolder liggen, waarmee ze al jaren niets meer kunnen aanvangen. De projector is stuk, het spoeltje gebroken,… Nu krijg je dankzij curieus de kans om die oude beelden te laten digitaliseren.

De filmpjes worden per provincie ingezameld op verschillende inzamelmomenten. Daarnaast zijn er ook een aantal slotavonden. Op deze slotavonden krijgen de deelnemers hun oud filmmateriaal terug en hun gedigitaliseerde DVD. Bovendien worden er die avonden leuke montages vertoond van de beste beelden van jouw regio. Met behulp van jouw oude beelden brengen we jouw regio in de jaren ’50, ’60 en ’70 dus terug tot leven!

De toonmomenten zijn steeds gekoppeld aan een bepaald thema, afhankelijk van de provincie. Voor Vlaams-Brabant werd gekozen voor het thema feest en sport, maar niets moet je tegenhouden om filmpjes met een andere inhoud binnen te brengen.

Je kan met je oude super 8 spoeltjes terecht op één van de volgende inzamelmomenten :

Maandag 12 januari 2009 – Leuven
Lokalen curieus Vlaams-Brabant – Mechelsestraat 70
Tussen 10u en 12u – tussen 14u en 18u

Vrijdag 16 januari 2009 – Leuven
Lokalen curieus Vlaams-Brabant – Mechelsestraat 70
Tussen 10u en 12u – tussen 14u en 18u

Meer info : www.curieus.be of www.denachtvansuper8.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.