Energiebeurs op 6 en 7 februari

De stad Leuven organiseert op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari 2009 een energiebeurs. De beurs vindt plaats in het historische stadhuis en is voor iedereen toegankelijk. In de wandelzaal staan stands van diverse bedrijven en organisaties die zich op een duurzame manier met energievoorziening bezighouden.

Programma
Vrijdag is het nocturne van 17.00 tot 22.00 uur, zaterdag is de beurs de ganse dag geopend. Naast een hele schare interessante infostanden worden er op beide dagen ook informatiesessies gegeven: vrijdagavond geeft Michel Van Gorp van UNIZO een uiteenzetting over energiebesparing in KMO’s, de infosessies op zaterdag zijn gericht op particulieren. De beurs is voor iedereen beide dagen toegankelijk. Als primeur wordt de op touw staande samenaankoop voor PV-panelen, zonneboilers en dakisolatie voorgesteld.

Vrijdag 6 februari 2009 van 17.00 tot 22.00u

  • 19.30 uur: infosessie door UNIZO
  • 20.30 uur: samenaankoop PV-panelen, zonneboilers en isolatiemateriaal

Zaterdag 7 februari 2009 van 9.30 tot 18.00u

  • 10.00 uur: isoleren
  • 11.00 uur: samenaankoop PV-panelen, zonneboilers en isolatiemateriaal
  • 13.00 uur: subsidies en premies
  • 14.00 uur: zonne-energie
  • 15.00 uur: samenaankoop PV-panelen, zonneboilers en isolatiemateriaal

Gratis advies duurzaam bouwen

DuBo-advies is advies op maat: mensen die gaan bouwen of verbouwen, kunnen hun plan voorleggen aan een specialist. Dit plan kan een afgewerkt plan van een architect zijn, hoewel dit natuurlijk nog weinig mogelijkheid geeft tot bijsturen. Plannetjes, schetsen en foto’s zijn de ideale basis voor een goed advies. Op zaterdag biedt de stad gratis 40 verkorte DuBo-sessies aan. Een specialist ter zake reserveert 30 minuten om uw plannen te bekijken, vragen te beantwoorden en een advies op maat te formuleren. Het aantal sessies is beperkt, je dient dan ook vooraf in te schrijven. Dit kan door contact op te nemen met de milieudienst via telefoon 016/27 74 00 of via mail kim.peeters@leuven.be of geert.vanhorebeek@leuven.be. In samenwerking met UNIZO zijn er ook een aantal adviezen beschikbaar voor KMO’s.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Energiebeurs op 6 en 7 februari”

Samenaankoop isolatie, zonneboilers en -panelen
(on februari 13th, 2009 at 20:05)

[…] van de stad Leuven. Dat dit thema erg veel inwoners interesseert, bleek het voorbije weekend: de energiebeurs was een schot in de […]