Grondwerken gebouwen Kop van Kessel-Lo gestart

Ook dit jaar zal er nog hard gewerkt worden aan de Kop van Kessel-Lo. Toch zal het een heel andere werf zijn. Sinds 19 december 2008 rijdt het doorgaande (auto-)verkeer over een nieuwe brug op de Martelarenlaan. Hiermee zijn de publieke werken echter nog niet afgelopen. Tot mei werkt Wegebo in opdracht van de stad Leuven verder aan de afwerking van het Benedenplein onder de Martelarenlaan.

Doordat de publieke werken aan de straten en pleinen stilaan ten einde lopen (de definitieve afwerking volgt na de realisatie van de gebouwen), kon de werf van de gebouwen onlangs opstarten. Begin januari startte projectontwikkelaar CIP met de werken voor de bouwput van de ondergrondse parkeergarage. In de grote werfzone op de Martelarenlaan tussen de Willem Coosemansstraat en de Oude Diestsesteenweg, aan de kant van de sporen, verrijst de volgende drie jaar een reeks nieuwe gebouwen waarin zowel kantoren gehuisvest zullen zijn als woningen, hotels, fietsen- en autoparking.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Grondwerken gebouwen Kop van Kessel-Lo gestart”

Leuven op Google Maps
(on augustus 16th, 2009 at 22:34)

[…] de werken aan de Kop van Kessel-lo is nog helemaal niets te zien, en evenmin de werken op de Centrale Werkplaats te Kessel-lo. […]