Persconferentie Kulturama 2009

Over iets minder dan een maand start de zevende editie van Kulturama, het Leuvens cultureel festival. Sinds 2003 is dit multidisciplinair festival jaar na jaar gegroeid tot een initiatief dat vorig jaar 27500 bezoekers opleverde. Dit jaar werken zo’n 30 partners mee waaronder zelfs boekhandels en kunstgalerijen. Het grootste deel van het programma (2 op 3 ‘attracties’) zijn gratis. Het duurste ticket kost 10 euro. Alle informatie kan je vinden op http://www.kulturama.be/.

Het volledige programma is te uitgebreid om hier te bespreken, dus wat volgt is slechts een kleine selectie:

  • Filmstad Leuven: Leuven organiseert elk jaar 4 filmfestivals, namelijk het Afrika Filmfestival, het documentaire filmfestival Docville, het Holebi Filmfestival en het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. In cinema ZED kan je tijdens Kulturama van elk filmfestival 2 films bekijken.
  • Een hoofd als milow: op zondag 15 februari kunnen 100 mensen hun hoofd laten vereeuwigen in een 3D scan met de technologie ontwikkeld door eyetronics. Deze techniek werd getoond op de persconferentie en het resultaat is verbluffend. Om je hoofd te laten scannen moet je wel een mailtje sturen naar kulturama.scan@leuven.be.
  • Ceci n’est pas la bande dessinée flamande: 20 Vlaamse striptekenaars tonen hun beste werk. Dezelfde tentoonstelling was ook te bezichtigen op het stripfestival van Angoulême in Frankrijk en hun werk wordt na vertaling nu ook uitgebracht in het buitenland.
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.