Basiscursus radiozendamateur

Nu de Leuvense radioclub beschikt over nieuwe lokalen, start men terug met lessenreeksen voor beginnende radiozendamateurs. Zendamateurs zijn mensen die als hobby experimenteren met radio’s en antennes en met het uitwisselen van boodschappen via allerlei frequentiebanden met zendamateurs in andere landen. Voor het uitoefenen van deze hobby heb je echter een vergunning nodig. Daarom organiseert de Leuvense radioclub lessen die ge├»nteresseerden voorbereiden op het examen van de basisvergunning. De cursus bestaat uit een technische inleiding op radiogolven, uitleg over het gebruik van antennes en radio’s en over de regels waaraan je je moet houden bij het communiceren met andere radioamateurs. De cursus zal doorgaan op zondag 1, 8, 15, 22 en 29 maart telkens van 10 tot 12 uur in het lokaal van de radioclub (Diestsevest 39).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.