OHL houdt de 3 punten thuis tegen Brussels

0 op 12, dat was het teleurstellende bilan van de afgelopen drie wedstrijden van Oud Heverlee Leuven. In de thuiswedstrijd tegen Brussels moest dus één en ander rechtgezet worden. OHL-trainer Marc Wuyts gooide zijn elftal dan ook door elkaar: Ugo Nwadikwa & Yedi Zahiri werden naar de bank verwezen en in hun plaats kwamen Antoine Themelin & Macki Eboigbe aan de aftrap. Tail Schoonjans kwam terug uit blessure maar startte van op de bank.

Ondanks de wijzigingen bij OHL was het Brussels dat in de eerste helft de mooiste kansen versierde, maar het kon de 0 niet van het scorebord wegvegen. 0-0 was dan ook de ruststand.

OHL kwam veel scherper uit de kleedkamer terug, mede onder impuls van de ingevallen Tail Schoonjans. In de beginfase van de 2e helft lanceerde Ruytinx zijn maatje Macki, maar hij besloot voorlangs. Even later werden de rollen omgekeerd en stuurde Macki Ruytinx diep, maar een verdediger van Brussels kon nog net met zijn voet het openingsdoelpunt vermijden. Maar het hing in de lucht dat een doelpunt niet meer lang op zich zou laten wachten.

Op het uur was het zover: Schoonjans trapte in het centrum tegen de paal maar in de rebound kon de goed gevolgde Eboigbe de 1-0 binnentrappen. Daarna volgden nog twee goeie kansen van Schoonjans & Vastmans. Bij Brussels kreeg Charlet halfweg de 2e helft een tweede gele kaart (en dus rood) omdat hij Ruytinx had neergehaald toen die op weg was naar doel. Diezelfde Ruytinx legde de partij een kwartier voor affluiten in een definitieve plooi toen hij de 2-0 maakte na een knappe aanval via Vastmans & Macki. Bij Brussels sloegen de stoppen door want in de slotfase moest scheidsrechter Lagaert nog 2x rood uitdelen. Sanogo mocht gaan douchen na een gemene trap op Van Steenbrugghe en ook Juanma werd de catacomben ingestuurd voor het natrappen op Schoonjans.

Eindstand 2-0 dus en trainer Marc Wuyts reageerde dan ook opgelucht: “Het doet deugd nog eens te kunnen winnen na die 0 op 12.” “In de eerste periode hadden we het knap lastig tegen de technisch zeer sterke jongens van Brussels. Toen hield onze doelman ons enkele keren in de wedstrijd. In de tweede helft namen we de partij in handen en we forceerden al snel enkele mooie kansen. Als we spelen als een blok, zoals we dat vandaag gedaan hebben, dan kunnen we nog heel ver komen”, toonde Wuyts zich optimistisch voor de toekomst.

Hopelijk kan OHL nu eens een reeks neer zetten want in de komende weken staan een aantal thuiswedstrijden op het programma en daartussen een niet onhaalbare verplaatsing naar Charleroi. OHL Olé Olé!!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.