Restaurant Hungaria

Wie voor het eerst naar restaurant Hungaria gaat, zal een beetje moeten zoeken. Het restaurant ligt op een niet zo voor de hand liggende locatie in het vroegere industriële hart van Leuven aan de Vaartkom. Parkeergelegenheid is er alleszins meer dan genoeg: je vindt altijd wel een plekje  op het Engels plein.

De niet voor de hand liggende locatie is meteen ook de grote troef van Hungaria. In een oud industrieel gebouw vind je op het gelijkvloers een gezellige bar en op het eerste verdiep het verrassend moderne restaurant. De industriële elementen in het interieur werden behouden en worden door de goed gekozen sfeerverlichting extra in de verf gezet. De open keuken met leuke vierkante tegeltjes krijgt een centrale plek in het interieur. Als je een tafeltje dicht bij de keuken kiest, kan je bijna helemaal meevolgen hoe je gerecht wordt klaargemaakt.

Hoewel het een weekdag is, zit restaurant Hungaria goed vol. Terwijl wij ons over de menukaart buigen, komt een groep van zo’n twintig personen binnen. De Hungaria is meer dan groot genoeg om zo’n groep goed te kunnen bedienen zonder dat de andere klanten daar hinder van ondervinden.

Op de menukaart vind je  een beperkte keuze gerechten, aangepast aan de seizoenen. De namen van de gerechten doen me alvast watertanden. Ik ga voor de ballotine van fazant met bospaddenstoelen met een sausje fine champagne en gebakken aardappelen.  Mijn vriend ziet de tagliatelli met black tijgerscampi in kokosmelk met japanse kerrie wel zitten. We werpen een blik op de gevarieerde wijnkaart en laten ons verleiden door de suggestiewijn van de maand.

De bediening is mooi uitgedost in uniform en is beleefd vriendelijk. Alles verloopt snel en efficiënt. We zijn nog bezig aan ons aperitief wanneer we een soepje als appetizer krijgen. Het smaakt ons. Bij het eten krijgen we brood in een broodzakje (afgekeken van De Werf?) en de boter wordt in een mooi bolletje gepresenteerd.

Ons eten zelf stelt ook niet teleur. Beide schotels zijn erg mooi gepresenteerd. Mijn ballotine van fazant is overheerlijk. De portie is perfect van grootte en de verschillende ingrediënten zijn perfect gebalanceerd. De lekkere wijn erbij maakt het helemaal af. Terwijl we smullen van ons eten, wordt het tafeltje naast ons ingenomen door een ander koppel die hun avond goed inzetten met een mojito. Mijn vriend en ik nemen ons voor die mojito’s bij een volgende gelegenheid zeker te proeven!

In totaal (wijn en aperitief inbegrepen) kostte dit avondje uit ons 54.40 euro.

Praktisch
Baron d’Eynattenstraat 6, 3000 Leuven
tel: 016/20 06 33
http://www.hungaria.be/

Onze keuze
ballotine van fazant met bospaddenstoelen, sausje fine champagne en gebakken aardappelen
tagliatelli met black tijgerscampi in kokosmelk met japanse kerrie

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Restaurant Hungaria”

koekiemoon
(on april 8th, 2009 at 13:49)

een tweetal jaar geleden hebben we het eens gewaagd met een tiental personen te gaan eten in hungaria. dat de kaart wordt ingeperkt voor een groep tot daar aan toe, maar dat je dan nog 1.5 uur moet wachten op eten dat eigenlijk te duur is voor hetgeen het voorstelt, kon er echt niet in. de bediening was ondermaats. het is al een tijd geleden en er kan ondertussen al het een en ander veranderd zijn, maar wij gaan er alvast niet meer terug.

 
Caffee Coiffee
(on oktober 9th, 2009 at 7:28)

[…] Coiffee een heuse verrijking. Het salon ligt in een industrieel pand langs de Vaart, juist boven restaurant Hungaria. Niet zo centraal gelegen als de doorsnee kapperszaak dus, maar wel vlot bereikbaar en voorzien van […]

 
Nathalie
(on augustus 26th, 2011 at 4:44)

Wij waren erg ontgoocheld na ons bezoek aan Hungaria:
-onvriendelijke ober
-een uur moeten wachten op eten
-ook al hadden we ons vlees medium gevraagd, toch was het rauw (en dat voor een uur wachten!?)
-haar in bord/eten
-eten gevraagd met aardappeltjes: 3 petieterige krielaardappeltjes
-weinig kruiding van eten
Ook wij keren niet terug…

 
Stephen
(on mei 23rd, 2012 at 14:00)

Zaterdag hadden we een avondje cinema gepland de voorstelling van 21u30. We zijn vroeg gaan eten bij Hungaria (18uur45), we waren dee eerste gasten en het restaurant was pas open want de voorbereidingen van de avond service leken pas begonnen. Ongeloofelijk lang moeten wachten….en er is geen excuus voor de eerstevolgende gasten na ons kwamen pas een half uur later toe. Het eten was veel te zout. Het dessert hebben we geannuleerd..of we haalden de film niet. Ik kan met niet van de indruk ontdoen dat de onfrisse geur van de toiletten..beneden merkbaar was boven.

 
canecanem
(on november 24th, 2012 at 22:24)

Wie vegetariër is, kan best iets anders zoeken. ik had een couscous met falafelballetjes. De couscous was koud en helemaal niet lekker, bijna geen groentjes . enkele falafelballetjes en 3 blaadjes rucola. Hoewel er geen enkele klant zat, moesten we lang wachten. De volgende keer plannen we onze werklunch op een andere plaats.