Il Giardino d’Inverno

Op weg naar avondschool was ik in de Parijsstraat al enkele keren een piepklein restootje gepasseerd: Il Giardino d’Inverno. Mijn madam en ik zijn enorme pastaliefhebbers, dus namen we gisteravond de proef op de som.

Onze eerste indruk zat goed: gezellig interieur waarbij de tafeltjes niet te dicht tegen mekaar gedrumd zijn, vriendelijk personeel en verzorgde tafels, bestek en servies – vooral dat laatste is bij Italiaanse restaurants al eens een heikel punt. Hier niet dus. Datzelfde geldt voor de gerechten: weinig room, veel vis, basilicum en zuiderse tinten. Wie Italo-restaurants associeert met pizza, spaghetti bolognaise en macaroni met kaassaus en hesp komt hier bedrogen uit.

Onze keuze viel op een Tortellini di Giorgia, een Pasta Salsa ai Gamberi en een half litertje lekker fruitige rode huiswijn. In afwachting dronken we een aperitiefje waar de ober enkele bruchetta’s bij serveerde.

Hoofdgerechten waarbij alles snel-snel met een liter saus over en een verdwaald velletje sla op je bord gekwakt wordt, kom je helaas veel te vaak tegen. Borden versieren is een kunst: denk aan de foto’s van gerechten in de betere kookboeken – bij Il Giardino d’Inverno worden de pasta’s ook écht zo geserveerd. En ze smaken héérlijk: verse pasta al dente gekookt, waarbij de smaaktoets van de verschillende ingrediënten duidelijk behouden blijft. Ook de porties zaten goed: niet te veel, niet te weinig, met nog ruimte voor een dessertje.

Dat werd een sabayone voor mij en een sabayone met bosvruchten voor mijn madam. Het was even glimlachen toen we vanuit de keuken duidelijk het geluid van een ‘klopper’ in een kom hoorden. Alles dagvers bereid, tot de desserts toe dus. Toch vormde het dessert het enige minpuntje van de avond: de sabayon was nét iets te warm en de bosvruchten kwamen duidelijk uit de diepvries. Maar dat is eerder een schoonheidsfoutje dan een minpunt. Als afsluiter van een smakelijke avond dronken we een koffietje met een Averna en kregen we een amaretto ‘van het huis’.

Il Giardino d’Inverno is niet de goedkoopste Italiaan/Siciliaan van Leuven, maar wel de lekkerste én een van de vriendelijkste. Gisteren hebben ze, wat mij betreft, mijn favoriet La Stanza van de troon gestoten. Ons avondje uit kostte ons 79 euro. Dachten we. Want 5 minuten later kwam de ober schoorvoetend terug met de boodschap dat hij onze pousse-cafés was vergeten aan te rekenen. Geen probleem. 92 euro in totaal dus. Ook toen we even later vertrokken, kwam hij nogmaals zijn excuses voor dat foutje aanbieden. Chapeau.

Een absolute topper in Leuven!

Praktisch:

Il Giardino d’Inverno
Parijsstraat 84
3000 LEUVEN
tel 016/20 43 07

ilgiardinodinverno@hotmail.com

Open:
Ma-zon: van 12u00 tot 14u30 en van 17u30 tot 22u30, zaterdagmiddag gesloten

Link: www.ilgiardinodinverno.com

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Il Giardino d’Inverno”

Carolien
(on februari 3rd, 2009 at 23:53)

Wij zijn gisteren met vrienden gaan eten in Il Giarino d’Inverno. Ik had gamberetti met citroen als voorgerecht en boy, was me dat een voorgerecht. De portie was zo groot dat ik daarna mijn hoofdgerecht niet eens opkreeg. En dan was ik blij dat ik niet de schotel met Italiaanse specialiteiten had genomen, want dat leek me voldoende voor een compleet hoofdgerecht.

Het hoofdgerecht zelf vond ik wat tegenvallen. Ik nam ravioli met zalm en broccoli, maar er zat te weinig broccoli in de saus en het gerecht was te zout naar mijn smaak. Vooral de vulling van de ravioli was te zout. De portie vond ik persoonlijk aan de grote kant, maar dat zal wel aan het fenomenale voorgerecht gelegen hebben.

Wat je schrijft over de bediening klopt helemaal, supervriendelijk.

 
phillippe
(on april 1st, 2011 at 21:49)

Wij zijn in januari gaan eten in I’ll giardino en zowel de porties, smaak, kwaliteit en bediening waren uitstekend. Dit is het enige restaurant waar we rustig vier gangen hebben gegeten. Elk gerecht was een meesterwerk op zich. Binnenkort gaan we terug om te zien waar hun nieuwe locatie is. Een aanrader.