28 juni: autoloze zondag in Leuven

Op 28 juni 2009 organiseert het Leuvense stadbestuur voor het eerst een autoloze zondag. De stad doet dit samen met Netwerk Duurzaam Leuven. Op die dag zal de ring rond Leuven volledig autovrij gemaakt worden. Ook een aantal straten in de binnenstad zullen de auto bannen, zoals onder andere de Bondgenotenlaan.  Als er buurtcomités of verenigingen zijn die iets organiseren op die dag, dan kunnen deze straten eveneens autovrij gemaakt worden.

Er staan al heel wat activiteiten op het programma: de Tofsportdag, het Fietsfeest, optredens, een wielerwedstrijd, toeristische fietstochten… Netwerk Duurzaam Leuven & het stadsbestuur roepen iedereen op om op die dag een leuke activiteit te organiseren. Er zijn zelfs subsidies voorzien voor leuke initiatieven.

Voor meer info:
Hilde Van Rillaer, autolozezondag@leuven.be, 016 27 24 08

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “28 juni: autoloze zondag in Leuven”

Carolien
(on februari 4th, 2009 at 23:47)

Fijn dat de autoloze zondag nu ook Leuven verovert.

 
De langste tafel op 28 juni 2009
(on juni 19th, 2009 at 9:57)

[…] Leuven Autoluw (en níet autovrij zoals eerder aangekondigd) op 28 juni 2009, van 11.00 uur tot 14.30 uur, zal een tafel van 300 m lang gedekt worden in de […]

 
Lies
(on juni 28th, 2009 at 22:12)

zeg, ik ben speciaal mijn auto buiten de ring gaan parkeren, en dan de helft van Leuven doorgewankeld. Ja, gewankeld, want mijn voet ligt int gips. Als het nu een echte autoloze zondag was geweest, dan was dat het waard geweest. Maar wat zie ik als ik daar aankom? Allemaal auto’s.
AMATEURS!!!!!!!!