Spreidingsplan

Sinds zaterdag 31 januari is er een nieuw spreidingsplan van toepassing voor de vliegbewegingen op de luchthaven te Zaventem. Inwoners van de Noordrand, vertegenwoordigd door Actie Noordrand, zijn niet opgezet met dit nieuw spreidingsplan. De eerste berichtgeving stelde dat de de meerderheid in de streek rond Leuven veeleer tevreden zou zijn. Het Overlegcomité Leuven West (OLW) en de de bewonersgroepen Bertem (AGB), Herent (AGH) en Oud-Heverlee gaan hier echter niet mee akkoord. Sinds zaterdagmorgen hebben de bewoners van de regio Leuven-West mogen genieten van continu en zeer geconcentreerd luid vliegtuiglawaai.

OLW is de enige actiegroep die naar eigen zeggen een positief voorstel en oplossing voor de lawaaioverlast in haar regio heeft voorgesteld, namelijk het voorstel “07-rechtdoor”. Tot nu toe is staatssecretaris Etienne Schouppe nog ingegaan op de uitnodiging om dit voorstel te bespreken.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Spreidingsplan”

Goya
(on februari 7th, 2009 at 10:47)

Hier in Wijgmaal heb ik in elk geval niet veel verschil gemerkt tot nu toe. Maar dat wordt ook vervolgd :-)