Het Depot: muziekmarathon The Galacticos

En, valt er nog wat te beleven in Het Depot tegenwoordig? Zeker wel: de Leuvense muziektempel krijgt onder andere punklegende The Buzzcocks (14/2, er zijn nog kaarten), lokale legende Belgian Asociality (20/2) en hiphoplegende Grandmaster Flash (3/4) over de vloer. Het meest opvallende optreden op de affiche is echter dat van het Limburgse The Galacticos.

Vandaag 10 februari speelden zij een twaalf uur durende muziekmarathon ten voordele van Welzijnzorg vzw. Tussen negen en negen kon iedereen die daar zin in had de nieuwe single Humble Crumble gaan beluisteren. Gekkenwerk, maar voor het goede doel kan er al eens een specialleke vanaf.

Wij dwarrelden Het Depot binnen rond halfdrie, en zagen de vermoeidheid toeslaan. Een pijnlijke rug, blaren op de vingers en vooral de verveling van steeds opnieuw datzelfde (overigens best aanstekelijke) nummer begonnen zwaar door te wegen. De geluidsman zocht afleiding op Facebook, The Galacticos zelf in een collage van solootjes en kleine variaties. De jongens werden goed verzorgd, trouwens. Vrienden sleepten Red Bull aan, een mama ging rond met pralines.

Wij kregen geen pralines, maar een lief meisje van Welzijnszorg voorzag ons van koffie, een cd’tje van de groep en sensibiliserende informatie over armoede. Wij hebben de wereld een heel klein beetje beter gemaakt. U kan ons voorbeeld volgen op de website van Welzijnszorg.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Het Depot: muziekmarathon The Galacticos”

Carolien
(on februari 11th, 2009 at 0:13)

Ik had ook willen gaan, maar ben er spijtig genoeg niet geraakt. :-(