Restaurant ‘t Fonduehuisje

Als er iemand uit de vriendenkring enkele maanden op Erasmusstage naar Spanje vertrekt, is dat een goede reden om nog eens gezellig samen te komen. Met een tiental personen hadden we dan ook afgesproken in ‘t Fonduehuisje dat op een boogscheut van de Oude Markt ligt. Lekker smikkelen ‘à volonté’ van fondue en soortgenoten, dat beloofde alvast de website.

De locatie biedt alvast ruimte aan voldoende mensen. De tafelschikking kan makkelijk aangepast worden aan grote groepen. Zo hielden naast ons een groep van een twintigtal personen hun ietwat laattijdig nieuwjaarsfeest. Het interieur past binnen het fondueplaatje, maar bezorgde me niet meteen rillingen van ergernis of verrukking. Alleen ontbrak een goede installatie om de lucht constant te verversen en dat is wel degelijk een minpunt. Zo blijft de indringende geur van de gerechten fel hangen. Het mag dan ook niet verbazen dat mijn kledij bij thuiskomst meteen de wasmand in belandde.

Op de kaart uiteraard fondue (rundsvlees, mixte, Chinees, vis, scampi, allerlei kaassoorten), raclette, gourmet, etc. Ik opteerde, net als drie anderen aan tafel, voor de fondue mixte. De mixte slaat op een mengeling van kalkoen-, varkens- en rundvlees. Daarnaast zou ik ook nog van mijn geliefde haar keuze snoepen, kaasfondue met look proeven. Waar het doppen van in de schil gekookte aardappelen en stukjes stokbrood de onder te dompelen etenswaren betroffen.

Op tafel kwamen groentekommetjes staan met slasaus, ruime portie frieten, bij de fondue vier sauzen (twee warme en twee koude) en uiteraard de nodige fonduestellen. Alles stond dan ook goed vol, zodat het opletten geblazen was. Bij de start deed ik echter een nare ontdekking. Aan mijn vork kleefde een stukje kauwgom. Echt hygiënisch is dat niet en algauw kreeg ik een ander exemplaar toegestopt.

De stukken vlees waren groot genoeg en van een prima kwaliteit. Alleen was het opletten om het geheel niet te laten verbranden in het wel erg hete vet. Een iets ruimer aanbod aan vleessoorten had wat mij betreft wel gemogen. Ook bij de kaasfondue zou een ruimer aanbod alles aantrekkelijker maken. Maar het smaakte en dat is nog steeds de belangrijkste graadmeter. Er werd ook vlot aangevuld tot de elektriciteit het tweemaal liet afweten.

Afronden werd er gedaan met een chocoladefondue. Stukjes fruit dopen in een portie warme chocolade, de vrouwen in het gezelschap konden zich bijna niet inhouden. Mooie stukken fruit en een portie chocolade die ruimschoots volstond, kwam onze tafel uit. Alleen had ik al betere chocolade mijn smaakpapillen laten verwennen.

Het was een avond met ups en downs. Pro’s waren de aangeboden porties en de kwaliteit van het grootste deel van het eten. Contra’s waren de hygiëne, het ontbreken van een degelijke luchtcirculatie en het prijzige karakter van de menukaart.

Praktisch:
St. Maartenstraat 12c, 3000 Leuven
016 20 44 20
http://www.t-fonduehuisje.be/

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “Restaurant ‘t Fonduehuisje”

Carolien
(on februari 12th, 2009 at 9:34)

Ik vind eerlijk gezegd de prijzen in ‘t Fonduehuisje niet te duur om à volonté te eten, maar ik kan me wel aansluiten bij je opmerking dat een betere luchtverversingsinstallatie nodig is. Het is niet leuk om na een etentje helemaal doordrongen te zijn van de fondue- en gourmetgeuren.

 
Julia
(on februari 12th, 2009 at 12:46)

Je zet je dan ook best op het schitterende en verwarmde terras :)

 
Ruben
(on februari 12th, 2009 at 19:15)

Volgende keer zeker de Scampi-fondue eens proberen: joekels van scampi’s laten baden in een soort groentensoepje. Mmmmmmm :-)

 
Julie
(on september 29th, 2010 at 16:35)

Hoe veel moet je dan betalen,om daar te gaan eten?
Ik zou graag ook eens gaan

 
Coudie
(on oktober 15th, 2010 at 16:36)

@ Julie: Het hangt natuurlijk af van wat je neemt, maar ik denk dat wij ongeveer €25 à 30 per persoon betaalden.

 
Joke
(on juni 4th, 2012 at 20:46)

Inderdaad, als je buiten op het terras zit heb je vééél minder last van de geuren!

Ook in de winter is het terras een echte aanrader : met terrasverwarmers en dekentjes ter beschikking kom je gemakkelijk de avond door!

Bij ons nog nooit last gehad van vuil bestek of dergelijke!