Info-avond Heilige-drievuldigheidscollege

Als je voor de eerste keer in een school komt die je voordien enkel van naam kende ben je op ongekend terrrein. Je moet wennen aan de omgeving, indrukken opdoen, je ogen de kost geven, de geuren opsnuiven, …

Voorbije week vond in het Heilige-drievuldigheidscollege, in het Leuvense misschien beter gekend als “de Josefieten” de info-avond plaats voor de leerlingen van het lager onderwijs die volgend schooljaar overgaan naar het secundair.

De inschrijvingen voor het eerste jaar van het secundair bij de scholen van de Katholieke Scholengemeenschap Leuven vinden pas plaats op 14 mei 2009. Voor deze inschrijvingen zal er net als de vorige jaren beroep gedaan worden op het ondertussen beruchte call center. Om de leerlingen goed voor te bereiden organiseren de scholen een heleboel aciviteiten om de leerlingen toe te laten een goede keuze te maken.

De zaal waar de info-avond in het Heilige-drievuldigheidscollege plaatsvond was zeer goed gevuld. De aanwezigen werden gelukkig in twee groepen opgedeeld. De school had voorzien dat de kandidaat leerlingen een apart programma konden volgen, een ontdekkingstocht doorheen de school. De ouders kregen uitvoerig info over het onderwijsaanbod, de aanpak op de school en natuurlijk ook de inschrijvingsprocedure.

Als ouder heb ik mij een goed beeld kunnen vormen van de school. Mijn zoon heeft naar ik kon opmaken een interessant parcours gevolgd. Binnenkort staan de andere info-avonden nog op ons programma. Hopelijk zullen deze mijn zoon toelaten een weloverwogen keuze te maken. En dan is het maar af te wachten of we er in zullen slagen via het call center in te schrijven in de school van zijn keuze.

Info over de data van de info-momenten van de scholen van de Katholieke Scholengemeenschap Leuven kan u in dit eerder bericht terugvinden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.