Maak van je straat een speelstraat

Het lijkt misschien nog veraf, maar er liggen weer negen weken zomervakantie in het verschiet. En wat is er dan leuker dan buiten spelen in de eigen buurt of in de eigen straat?

Niet elke buurt heeft echter een openbaar plein om te spelen. Daarom stelt het stadsbestuur de Leuvense speelstraten voor. Speelstraten geven buurtbewoners de kans om hun straat gedurende enkele dagen om te toveren tot het favorieten speelterrein van hun kinderen. In een speelstraat wordt de hele straat of een stukje ervan verkeersvrij gemaakt. Kinderen kunnen dan naar hartenlust op straat vertoeven. Om hen veilig te laten spelen, worden over de hele straatbreedte hekken geplaatst. Enkel bewoners van de straat en eigenaars van een garagebox mogen in de straat stapvoets rijden.

Voorwaarden
Er zijn enkele voorwaarden waaraan de straat moet voldoen:

  • de straat is een woonstraat zonder al te veel handelzaken
  • er rijdt geen openbaar vervoer door de straat
  • in de straat geldt een maximum snelheid van 50 km/uur
  • er is geen belangrijk doorgaand verkeer

Oproep
Beantwoordt jouw straat aan deze voorwaarden en wil je jouw straat omtoveren tot een speelstraat? Laat het voor 31 maart 2009 weten aan de jeugddienst. Dat kan via het webformulier op www.leuven.be/speelstraat of een formulier dat je kan afhalen bij jeugdcentrum VLEUGEL F, Brusselsestraat 61A.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.