Restaurant bespreking: Zarza

Het lief en ik lunchten een aantal maanden geleden in restaurant Zarza op de Bondgenotenlaan. Die lunch smaakte naar meer, en vrijdagavond hadden wij een tafeltje voor twee gereserveerd.

De hele Zarza-ervaring begint al meteen bij het binnenkomen. Achter een dik, rood gordijn ligt de Zarza-wereld verscholen, ver weg van de drukte van elke dag. Persoonlijk vind ik Zarza ongelooflijk mooi ingericht. De tafeltjes vooraan hebben uitzicht op de Bondgenotenlaan, en worden van het Orangerie gedeelte gescheiden door een grote bar, waaraan ook mensen aten. De houten vloeren, zachte zeteltjes en de kaarsen dragen bij aan de gezellige sfeer. Onze jassen werden aangenomen en we kregen een tafeltje in het Orangerie gedeelte, vlak naast de patrijspoort waardoor je recht de keuken binnen kijkt.

Tijdens het kiezen kregen we een bordje olijfjes voorgeschoteld, tesamen met ons apertitiefje. Wij hadden iets te vieren, dus we namen elk een glaasje champagne. De keuze was niet zo eenvoudig: je hebt de keuze uit een viergangen-en vijfgangen menu, of je kan ook gewoon à la carte kiezen. Tijdens de LeuvenKooktKunst actie kan je ook een speciaal vier-of vijfgangen Kunstmenu kiezen. Uiteindelijk besloten wij voor de laatste optie te gaan, samen met aangepaste wijnen.

Eerst kregen we een hapje voorgeschoteld: een toastje met zalm en pesto, en een tasje met erwtenmousse en een soort visballetje. Dit smaakte al meteen naar meer. Ook de volgende gangen waren stuk voor stuk hemels lekker. Zowel het lief als ik lusten eigenlijk geen witloof, maar de gekarameliseerde kalfszwezerik, witloof en Leffe konden ons uitermate bekoren. Bij elke gang kregen we ook een aangepaste wijn, waarbij de gastvrouw ons telkens wat uitleg gaf over de wijn in kwestie. Ook op de wijnen heb ik niets aan te merken. Ik ben zelf geen kenner, maar ik ken er wel voldoende van af om te weten dat dit bijzonder lekkere wijnen waren. “Zarza streelt je zinnen”, staat op de website te lezen. Aan alles wordt dan ook aandacht besteed: het personeel is bijzonder professioneel en geeft telkens uitleg over je keuze, broodjes worden met de tang geserveerd, tesamen met wat olijfolie en boter, de borden worden altijd zo voorgeschoteld dat het Zarza-merk bovenaan staat.

Het dessert, geflankeerd door een zoete portowijn, werd geserveerd met behulp van de kopjes en schoteltjes die voor LeuvenKooktKunst beschilderd werden. De moelleux van chocolade lag op het schoteltje, en het kopje zelf bevatte een bolletje huisgemaakt watermuntijs. Tijdens de koffie kwam de gastvrouw ons de kopjes en schoteltjes in een doosje brengen zodat we het makkelijk mee naar huis konden nemen.

Zarza is zeker niet goedkoop. Het Kunstmenu kostte 52 euro, de aangepaste wijnen 24 euro. Maar wij hadden iets te vieren, en we kregen een bijna magische avond, met heerlijk en origineel eten, uitstekende wijnen en dit alles in een sfeervolle omkadering.

Praktisch
Bondgenotenlaan 92
3000 Leuven
tel 016/205 005
fax 016/205 007
info@zarza.be
http://www.zarza.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.