Leven in Leuven zonder ogen…

blindloves“Iemand vinden waarvan je voor de rest van je leven waarlijk kunt houden, is voor iedereen van ons een moeilijke taak. Wat moet het dan zijn voor een blinde?
Peter, Miro, Elena en Zuzana zijn alle vier blind geboren en hebben een eigen wereld gecreëerd die gevuld is met ongewone dromen en verlangens. Het verbindende element is hun zoektocht naar en hun beleving van liefde.”
Blind Loves is een uitzonderlijke poging van regisseur Juraj Lehotsky om de wereld van de blinden te capteren, om relaties en liefde te ervaren vanuit hun ‘gezichtspunt’. Het resultaat is een diep ontroerend, met momenten hilarisch grappig en vooral erg oprecht portret van verliefde blinden. Lehotský: ‘Het feit dat iemand zijn gehele leven “in het donker” verkeert, roept vragen op over zijn manier van leven. Wat is de bron van zijn geluk? Hij mist het zicht, maar heeft wellicht een veel rijker spiritueel leven… Blinden begrijpen misschien pas echt wat de essentie is van geluk.’

Ik kan het me moeilijk inbeelden, maar er lopen dus nog wel mensen rond in het Leuvense die net zoals ik – zonder bril of lenzen – zich compleet verloren voelen (en dan heb ik het niet over een dioptrietje van -2 hè).
Daarom, ik zie het als een soort persoonlijke uitdaging, roep ik bij deze alle blinde mollekes van Groot-Leuven op om massaal te komen kijken naar deze ontroerende documentaire die in Cinema ZED wordt gedraaid. Afspraak zaterdag 14 maart om 20u in ZED (Naamsestraat 96). Ik zal er zijn!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.