Vrijdag de 13de in ‘Wok Dynasty’

Vrijdag de 13de, de perfecte dag om uit eten te gaan en eens iets nieuws te proberen! Of toch niet?

Mijn vriend en ik besloten om naar het restaurant ‘Wok Dynasty‘ te gaan, hij voor de eerste keer, ik voor de tweede keer sinds lange tijd. ‘Wok Dynasty’ is tegenwoordig een keten van restaurants, opgestart door de eigenares van ‘Ming‘ op de Oude Markt. Wij hadden een plekje gereserveerd in het restaurant in Heverlee, op het Arenbergplein.

We kwamen toe om 19u30 en werden direct naar onze tafel geleid, waar een mandje met Oosterse chips uitnodigend op ons wachtte. Vervolgens kwam een vriendelijke, maar ietwat verstrooide jongedame onze aperitief-bestelling opnemen. Na het drinken van onze alcoholvrije cocktail wachtten we vol ongeduld op onze soep. Aangezien het om een self-service formule gaat, waren we na een kwartier wachten toch aan twijfelen of we niet zelf op ontdekkingstocht moesten gaan. Aangezien ik mij meende te herinneren dat vroeger de soep naar je tafel werd gebracht, brachten we nog even geduld op, totdat mijn vriend zijn gezond verstand en zijn hongerige maag liet beslissen. De verstrooide jongedame was ons dus inderdaad vergeten zeggen dat je tegenwoordig alles zelf moest gaan halen.

Mijn vriend haastte zich zeer enthousiast naar het buffet dat ingedeeld was in vier compartimenten:
soep, voorgerechten, wok-ingrediënten en desserts. De soep was op dat moment een spinaziesoep met stukjes eend en was inderdaad zeer lekker. De voorgerechten bestonden uit dim sum, gepaneerde kipreepjes, loempia’s, verschillende salades, gebakken aardappelschijfjes, sushi, kippenbrochettes, … Hetgene wat mijn aandacht in beslag nam, was de sushi. De sushi was natuurlijk niet zo lekker als versgerolde sushi, maar een klodder wasabi maakt al veel goed.

Ik was echter ontgoocheld door de gepaneerde kippenreepjes, die uit meer paneermeel bestonden dan uit kip. Het was voor mij ook een raadsel wat gebakken aardappelschijfjes in een wokrestaurant deden? Een toegeving aan de Westerse eetgewoonten?

Voor het hoofdgerecht kon je ook uit twee verschillende bereidingsmethodes kiezen: teppanyaki of wokken. Bij het wokken kies je natuurlijk eerst je ingrediënten. Er was keuze uit verschillende groenten, zoals prei, ui, wortelen, bamboescheuten en sojascheuten. Er was ook rundsvlees, kip, inktvis, scampi’s voorzien… Na deze keuzes volgt nog een keuze, namelijk de keuze van de saus. Aangezien ik inktvis en scampi’s had uitgekozen, besliste ik om de looksaus uit te proberen.

Vervolgens begon het spektakelgedeelte van deze restaurantervaring. Je ingrediënten worden door de kok aan de wok geblancheerd in water, worden vervolgens met de saus in de wok gegooid en kunnen, afhankelijk van geval tot geval, vuur vatten. Dit gedeelte viel echter tegen, ik vond de saus helemaal niet lekker. Ik proefde eerder aanbaksel van in de wok dan de gehoopte looksmaak … Mijn vriend zijn tweede sauskeuze viel echter meer in de smaak, de sechzuansaus was perfect peperig.

Sinds mijn vorige bezoek hadden ze zich ook een teppanyaki-chef met bijhorende teppanyaki-plaat aangeschaft. Ik koos voor de zalm, mijn vriend voor de kangoeroe. De zalm werd, met veel gekletter van de spatels, gebakken met lente-uitjes en citroensap. De kangoeroe werd perfect gebakken, vakkundig in stukjes gesneden en door gesmolten boter gewenteld. De kangoeroe was zeer zacht, boterig en lekker. De zalm was naar mijn smaak iets te hard gebakken en was te citroenig. Spijtig, maar makkelijk om recht te zetten.

Als afsluiter van de maaltijd hadden we keuze uit verschillende kleine dessertjes, namelijk panna cotta met frambozencoulis, chocomousse, kokospudding, ijs en verschillende soorten fruit. Ik probeerde de kokospudding en de panna cotta, maar vond ze allebei te vast van textuur. Mijn vriend probeerde zoveel mogelijk en tot mijn grote verbazing werkte zijn maag nog perfect mee!

Omdat vrijdag de 13de zijn reputatie moest waar maken, werd ik direct na het nuttigen van mijn dessert onwel. Mijn vriend werkte zich door zijn resterende desserts, betaalde de rekening (62 EURO) en we haastten ons direct naar huis. Vrijdag de 13de werd dus gevierd met alle symptomen van een voedselvergiftiging…

Praktisch
L.E. Van Arenbergplein 11-13
3001 Leuven (Heverlee)
tel 016 200 160
fax 016 309 371
info@wokdynasty.be
http://www.wokdynasty.be

Do not Walk Away

Foto door Peter Keyngnaert.

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Vrijdag de 13de in ‘Wok Dynasty’”

Julia
(on februari 26th, 2009 at 14:56)

De teppanyaki bij de Wok Dynasty is echt een aanrader. Heerlijk gebakken, sappig, echt lekker! De wok zelf laat ik meestal links liggen terwijl ik mij focus op het buffet en de desserts. Het is geen haute cuisine, maar voor een familie-etentje of iets dergelijks toch altijd erg gezellig.

 
Carolien
(on februari 26th, 2009 at 16:27)

Ik ben ook een fan van de teppanyaki (vooral van de kangoeroe), minder van de wok. De laatste keer dat ik er was heb ik dan ook enkel tappanyaki gegeten. De kwaliteit van de sushi vind ik niet zo fantastisch. Bij Ming kan je veel betere sushi eten.

 
Stephanie
(on februari 26th, 2009 at 16:37)

Ik heb ook al zeer lekkere sushi in ‘Ming’ gegeten, maar aangezien we daar pas waren geweest, besloten we om eens naar ‘Wok Dynasty’ te gaan.

Ik blijf dus fan van ‘Ming’ (en dan vooral van hun zeewiersalade!) , maar bij ‘Wok Dynasty’ zullen ze me even niet meer zien..

 
KJ
(on maart 4th, 2009 at 18:29)

“Het was voor mij ook een raadsel wat gebakken aardappelschijfjes in een wokrestaurant deden? Een toegeving aan de Westerse eetgewoonten?”

Er is helemaal niets mis met aardappelen in een wokrestaurant, of chinese gerechten. Patatten komen net als tomaten vanuit de andere kant van de oceaan. Waarom zouden ze dan niet verspreid kunnen worden naar de andere kant van het vasteland? Zoals je hier thee en specerijen terugvindt.

Hier een receptje voor die heerlijke aardappelen :p

http://tastytreats.wordpress.com/2007/08/01/chinese-treats-from-the-north/

 
Stephanie
(on maart 5th, 2009 at 10:01)

Verduidelijking: Ik heb geen commentaar gegeven op de aardappel op zich, maar wel op de bereidingswijze. In mijn opzicht was dit niet echt Oosters, in tegenstelling tot het recept naar waar je verwijst.