True love, filmreeks in Cinema ZED

Films over liefde worden in grote hoeveelheden geproduceerd. Erg populair zijn de romantische komedies, u kent ze wel, de ‘romcoms’ met hun flitterdunne verhaallijn, kleffe dialogen en melige muziek. In de Europese auteurscinema zien we dan weer vaak het andere uiterste en eindigen de liefdesfilms steevast in een deprimerend tranendal. ZED doet een welgemikte poging het evenwicht tussen beide te vinden en stelde een reeks eigenzinnige liefdesfilms samen. De personages van I’m a Cyborg, but that’s OK en Eagle vs Shark, lijken alles behalve gemaakt voor de liefde en ook in het zwartgallige Choke lijkt de liefde ver te zoeken, maar schijn bedriegt. Schijn is alles in Woody Allens Vicky Cristina Barcelona en in Blind Loves vertellen blinden over hun ervaring van liefde.
True love, filmreeks over de liefde in Cinema ZED – maart 2009. Meer info over deze films (synopsis + speeldagen): www.cinemazed.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.