Debat over gsm-straling

Op woensdag 11 maart om 19u organiseert de Groep Wetenschap en Technologie in het kader van de Ethiekweek een aantal korte lezingen gevolgd door een debat in Auditorium G 00.01, Celestijnenlaan 200, Heverlee.

De lezingen staan in het thema van straling van gsm-toestellen en gsm-masten: waar wetenschappelijke correctheid, commerciële belangen, mediagedrevenheid en belangengroepen de ethische grenzen kunnen overschrijden.

De avond start met 3 korte lezingen waarin de fysisch-wetenschappelijke, de technische en de biomedische aspecten toegelicht worden door prof. Victor Moshchalkov (departement Fysica), prof. Guy Vandenbosch (departement Elektrotechniek), en prof. Stefaan Van Gool (UZ Gasthuisberg, departement Vrouw en Kind, kinderoncologie). Vervolgens volgt er een debat met het publiek met als moderator prof. Martin Meganck (KAHOSL, en Faculteit Godgeleerdheid). Tot slot is gelegenheid tijdens een receptie na te praten met sprekers en geinteresseerden.

Via de conceptuele ingenieur.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.