Oesterbar

Omdat Valentijn nu eenmaal het perfect excuus is om nog eens decadent te doen, reserveerden mijn vriend en ik een tafeltje in de Oesterbar in de Muntstraat. We gingen met een zeer specifiek doel naar dit restaurant: de Oesterbar neemt namelijk deel aan de LeuvenKooktKunst-actie en voor een mooi stukje door Evert Vermeulen beschilderd servies, vinden we altijd nog wel een plaatsje in onze keukenkasten.

De Oesterbar is een piepklein restaurantje in de Muntstraat. Er is plaats voor 22 personen in totaal. Op voorhand een tafeltje reserveren is dus aan te raden. Het restaurant is gezellig ingericht met veel hout en moderne kunst aan de muren. Wie vlakbij de keuken zit, heeft een goed zicht op wat er zich allemaal in de open keuken afspeelt.

Mijn vriend en ik waren een beetje vroeger dan verwacht in het restaurant, maar dit was geen enkel probleem. We werden heel vriendelijk onthaald en mochten meteen aan ons tafeltje plaatsnemen. Mijn vriend en ik hadden op voorhand al beslist dat we de LeuvenKooktKunst-menu zouden nemen en hadden deze menu online geconsulteerd. De ober zei ons dat de menu echter net veranderd was. Geen probleem voor ons, de andere gerechten klonken al even lekker.

Restte ons de moeilijke keuze om een goeie wijn te kiezen. We lieten ons adviseren door de ober en kozen de huiswijn Vobis Mea Gavi 2006 om bij onze gerechten te drinken. Als aperitief dronken ik een kir royal en mijn vriend een sherry. Bij ons aperitief kregen we twee amuse-bouches: een piepkleine terrine van rog en waterkers met een koekje van parmezaan en een bavarois van bloemkool en grijze garnalen met schuim van grijze garnaal. Beide waren heerlijk! De perfecte start voor ons avondje uit.

Het eerste voorgerechtje was ook  een succes. De Sint-Jacobsnoot was heerlijk en erg leuk gepresenteerd in de beschilderde tas van Evert Vermeulen, afgedekt met een koepel van bladerdeeg die je eerst moest doorprikken om aan de verrukkelijke inhoud te geraken. Ook het tweede voorgerecht, de gegratineerde oesters met champagnesaus stelde niet teleur. Enja, je kan nu toch eenmaal niet gaan eten in een oesterbar zonder de oesters te proeven? Al kan ik de niet-liefhebbers van oesters meteen gerust stellen, er staan ook alternatieven op de kaart.

Het hoofdgerecht, de gebakken skrei, was lekker zonder meer. Misschien een tikkeltje minder bijzonder dan de voorgerechten die we al gekregen hadden. De portie was net groot genoeg om nog een plaatjes over te hebben voor het dessert: de Chocolade droom door chocolatier De Meestere. Mijn vriend en ik zijn al een tijdje vaste klant bij deze chocolatier, dus we wisten waaraan we ons konden verwachten: tongstrelend gebak.

Terwijl wij aan het genieten waren van onze maaltijd wierpen we stiekem een blik op het gerecht van de buren. Zij hadden immers de specialiteit van het huis besteld: de zeevruchtenschotel. Een ware overvloed aan zeevruchten op een prachtige manier gepresenteerd werd op hun tafel geplaatst. Het staat nu al vast dat ik nog eens terug zal gaan om die schotel te proberen. Een ware must voor de liefhebbers van zeevruchten in alle soorten en maten.

Na het afrekenen, kregen we allebei een mooie tas van Evert Vermeulen cadeau. Een fijn aandenken aan een gezellig avond.

In totaal betaalden we 176,50 euro voor de ganse avond, drank inbegrepen. De menu zelf kostte 65 euro per persoon. Niet iets wat je elke dag uitgeeft aan een restaurantbezoek, maar we kregen zeker waar voor ons geld. De zeer vriendelijke en vlotte bediening is ook een groot pluspunt. Een aanrader voor als het net dat tikkeltje meer mag zijn.

Praktisch
Muntstraat 23, 3000 Leuven
tel 016 290 600
fax 016 502 400
info@oesterbar.be
http://www.oesterbar.be/

Onze keuze
Het LeuvenKooktKunst-menu:
Sint-Jacobsnoot met witloof en groene asperges onder bladerdeegkoepeltje, geserveerd in “Mosselmans kunst”
Gegratineerde Zeeuwse oesters met champagnesaus
Op vel gebakken skrei met gratin van aardappel en zongedroogde tomaat en zachte saus van curry en bieslook
Chocolade droom door chocolatier De Meestere

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.