The Neon Judgement – 8 mei 2009 – Het Depot

TB Frank en Dirk Da Davo zijn de creatieve krachten die van het Leuvense The Neon Judgement een vertrouwde naam in de Belgische alternatieve scene hebben gemaakt. In de vroege jaren tachtig gingen ze van start met een eigen sound. Samen met Front 242 worden zij beschouwd als de pioniers van Electronic Body Music of Electrowave. Het album Mafu Cage was baanbrekend voor zijn tijd en wordt vaak beschouwd als hun beste en sterkste werk.

Na een korte pauze verscheen in 1995 At Devil’s Fork, waarna het opnieuw even stil werd. In 1998 brachten de heren de single Jazz-Box uit, de voorloper van Daszoo, het laatste fullalbum en daarna hielden ze het voor bekeken.

Maar hun sound heeft een invloed gehad op hedendaagse electronische muziek met een touch of rock. Vandaag de dag laten gerenommeerde artiesten zoals Dave Clarke, The Hacker en Tiga zich moeiteloos inspireren door de band’s vroege werk en wordt hun muziek herontdekt door een  jongere generatie hippe muzikanten vanover de hele wereld. Na de zomer van 2005 verscheen er een dubbel-cd met live-opnames, onuitgebracht materiaal, originele opnames en remixes.

Alhoewel The Neon Judgement leek te zijn weggedeemsterd vanuit de spotlights, staan ze er nu terug als nooit tevoren. Met Smack, hun eerste studio-album sinds Dazsoo, bewijst The Neon Judgement nog niets aan relevantie te hebben ingeboet. Met een hele reeks eigentijdse en herkenbare, harde en compromisloze, maar evengoed swingende en hoopvole nummers willen ze hun status als hot act opnieuw alle eer aan doen!

Op 8 mei komen ze Smack voorstellen in Het Depot. De kassa passeren maakt je 17 euro lichter (of maar 14 euro als je je ticket iets vroeger gekocht hebt, bij JJ Records in de Parijsstraat bijvoorbeeld).

The Neon Judgement

MySpace: theneonjudgement

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.